Cum sa faci PIZZA cu blat de MAMALIGA

Cum sa faci PIZZA cu blat de MAMALIGA

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu repeziciune in intreaga lume, iar pizza a devenit un brand international. Astazi, n-o sa iti vorbim despre clasicele quattro stagioni sau margherita, ci despre o reteta cu puternic iz romanesc: pizza cu blat de mamaliga!

Ingrediente:

- 100 g de faina de malai;

- un ardei rosu;

- un ardei galben;

- un zucchini mic;

- o ceapa rosie mica;

- 3 rosii mari;

- 100 g de cascaval;

- 150 g de mozzarella;

- 800 ml de apa ;

- 1 ingurita si jumatate de sare;

- 100 g de ciuperci proaspete;

- 2 linguri de frunze de busuioc verde;

- 100 g de masline negre;

- ulei de masline.

Mod de preparare:

- pune faina de malai cu apa si cu o lingurita de sare intr-un bol

- baga bolul la cuptorul cu microunde, la temperatura maxima, timp de 5 minute.

- amesteca bine cu telul mamaliga si mai dai inca 3 minute la cuptorul cu microunde, la temperatura maxima.

- rade cascavalul pe razatoarea mica si amesteca-l bine cu mamaliga fierbinte.

- unge o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si toarna mamaliga fierbinte in ea.

- niveleaza mamaliga cu ajutorul unei palete si o lasi la racit pentru un sfert de ceas.

- taie ceapa marunt, ardeiul, julien, iar dovlecelul taie-l rondele.

- opareste rosiile, decojeste-le si taie-le marunt.

- incinge putin ulei de masline intr-o tigaie aderenta si caleste intai dovleceii, pana capata o culoare aurie.

- scoate dovleceii pe hartie absorbanta de bucatarie.

- in acelasi ulei, caleste ceapa si ciupercile feliate, pana capata si ele o culoare aurie.

- scoate ciupercile pe hartie absorbanta de bucatarie.

- adauga in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc. Dupa ce au fiert circa 5 minute, pune-lepe blatul de mamaliga. Peste pasta de rosii cu busuioc, presara dovlecelul, ardeii, ceapa, ciupercile si maslinele negre.

- da la cuptor la 200 de grade, timp de 10 minute.

- scoate pizza si presara mozzarella data pe razatoarea mare, apoi mai bag-o la cuptor pentru inca 5 minute sau pana cand branza s-a topit.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza Pepperoni! Probabil ca ai auzit de ea sau, poate, chiar ai mancat-o in vreun restaurant cu...
Vrei sa prepari o pizza aparte, care-i va da pe spate chiar si pe cei mai mofturosi...
Esti mare amator de pizza? Daca da, iti prezentam, astazi, o reteta atipica, dar care ofera un...