Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru aceasta prajitura fantastica. Niciuna, insa, mai tare decat cea pe care v-o propunem azi.

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se poate consuma ca fel principal sau ca umplutura pentru tacos si alte mancaruri cu specific. Azi, iti vom prezenta o reteta de carnitas la cuptor!

Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara pe intreg Mapamondul. Indiferent daca o cumperi deja preparata sau congelata pentru a o pregati acasa, baclavaua se poate altera rapid, daca nu stii cum sa o pastrezi. Exista 3 metode foarte simple si eficiente de a pastra cateva luni bune aceasta prajitura minunata, preparata din foi de placinta, nuci/migdale si miere/sirop de zahar.

Caramelele reprezinta un deliciu cremos si gustos pe care atat copiii, cat si adultii il iubesc. In varianta de casa, caramelele sunt si mai delicioase, fiind, in egala masura, distractiv de preparat. Azi, ti-am pregatit o reteta aparte: caramelele astea nu-ti vor provoca niciun lesin, deoarece nu vor iesi atat de dulci :)

Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta de oua. Va iesi o minunatie in care vei recunoaste inclusiv gustul aparte de miere.

Azi ti-am pregatit o reteta de supa simpla, hranitoare si foarte sanatoasa. Este vorba despre supa de telina. Dureaza cam o jumatate de ora sa o prepari, iar gustul sau unic ii va da pe spate chiar si pe cei mai mofturosi.

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat din Asia si Africa, raspandindu-se destul de repede si cu succes si pe celelalte continente. Astazi, iti prezentam o reteta celebra: salata de linte din bucataria marocana!

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu mai e nevoie sa cumperi lipiile. Le poti face simplu acasa! Gustul va fi minunat!

Salamul de biscuiti cu banane reprezinta un desert delicios. Nu e dificil de preparat si nici nu necesita un timp de pregatire prea mare.

Pipotele de pui se pot prepara in multe moduri. Fripte, prajite sau in mancaruri delicioase alaturi de alte alimente. Azi ti-am pregatit o reteta de neuitat: pipote de pui in smantana.

Varza se poate gati intr-o multime de feluri, de la salata simpla cu sau fara otet, pana la mancarurile mai mult sau mai putin complexe alaturi de carnea preferata. Din cea de a doua categorie, ti-am pregatit o reteta delicioasa si satioasa!

Azi iti prezentam o supa simpla, dar speciala. Ne referim la supa vanatoreasca pe care orice membru al familiei tale o va aprecia; chiar si cei care nu au ca pasiune vanatul. Un deliciu care nu-ti va lua prea mult timp. Vorba aia, la vanatoare nu stai sa prepari mancare dupa retete prea complicate!

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti vor satisface garantat papilele gustative.