Cum sa prepari Arancini?

Cum sa prepari Arancini?

Arancini este o masa delicioasa care se poate prepara din ingrediente simple, la indemana oricui. Desi nu reprezinta un preparat complex, sunt impresionante ca un antreu sau ca felul doi.

Aceasta reteta este suficienta pentru a  servi 4 persoane.

Ingrediente:

- 4 sau 5 cani de resturi de risotto;

- Sortimente pentru umplutura: mozzarella sau branza bocconcini, ciuperci feliate prajite, asparagus gatit, miezuri de anghinare, sunca tocata, salam taiat in cuburi sau carnati similari. Optiunile sunt nelimitate;

- 2 oua batute;

- pesmet uscat. Daca nu predispuneti de pesmet fara gluten, zdrobiti biscuiti de orez fara sare si piper pana se fac pudra(Un blender iti poate usura munca);

- faina de orez. Si faina de porumb este de asemenea ok, cat si cea de grau;

- ulei pentru prajit;

- un condiment bun picant-dulce de rosii, felii de lamaie si salata pentru servire.

Preparare:

1

Prepara ingredientele pentru umplutura tocandu-le in bucati de marimea unui strugure mic.

2

Ia doua boluri. Bate ouale in primul bol si presara pesmetul in al doilea. Pe o tava presara generos faina de orez.

3

Folosind o lingura de inghetata sau o lingura, fa bile din risotto. Marimea nu este importanta, pot fi de marimea unui strugure mare, de marimea unei nuci pana la marimea unui mar.

4

Daca orezul este tare si faramicios, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Il poti amesteca si cu mainile foarte curate ca si cum ai amesteca Play Doh sau piseaza-l usor cu o furculita ca sa il unesti.

5

Folosindu-ti degetul sau o lingurita, apasa in interiorul orezului si pune umplutura in gaura. Daca orezul este de o consistenta care permite acoperirea umpluturii fara a se rupe, fa asta, sau doar pune cu lingura mai mult peste. Copiii sunt asistenti destul de buni la aceasta treaba.

6

Cand le-ai modelat in forma de bile, rostogoleste-le in faina de orez, eventual pana se formeaza un invelis.

7

Folosind o lingura, cufunda-le in ouale batute, apoi transfera-le in pesmet pana formeaza un invelis. Pune arancini faramate pe a doua tava pana sunt gata pentru a fi prajite.

8

Incalzeste o tigaie mare cu ulei, poti sa le prajesti in serie cufundandu-le in ulei in metoda traditionala, sau sa le prajesti in tigaie. Va dura mai mult sa le prajesti in tigaie, dar este putin mai sanatos.

9

Cand sunt aurii pe toata suprafata, pune-le pe un servet de hartie pentru a indeparta orice surplus de ulei.

10

Serveste-le calde cu salata si cu delicatesa de rosii. Merita efortul, transforma resturile intr-o masa noua si este minunat pentru a introduce copiii in tainele culinare.

 Sfaturi culinare:

- Poti de asemenea sa le coci pentru o optiune cu mai putine grasimi, pulverizandu-le usor cu ulei si punandu-le la copt intr-un cuptor preincalzit la 200 de grade C timp de 20 de minute sau pana devin aurii. Punandu-le pe o hartie care nu se lipeste iti va face munca mult mai usoara.

- Este mai usor sa le intorci intr-o tigaie folosind linguri(una in fiecare mana). Folosirea clestilor poate face arancini sa se farame.

- Munca ti se va usura daca bilele stau in frigider pentru 10-15 minute inainte sa le prajesti pentru a permite dereticarea.

Avertismente:

Fii atent cu uleiul incins. Daca arancini sunt umplute cu un amestec bogat in apa(de exemplu orice sos de rosii) si se rup, pot face uleiul sa stropeasca. Tine la indemana un capac. De asemenea, poarta un sort pentru a-ti proteja hainele.

Lucruri de care ai nevoie:

- lingura de inghetata/lingura;

- 2 boluri;

- 2 tavi;

- servet de hartie;

- tigaie pentru prajit;

- spatula/doua linguri;

 Arancini este un preparat ideal pentru momentele in care dupa o petrecere v-au ramas mai multe feluri de mancare. Resturile ramase le puteti folosi la prepararea unui arancini propriu.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si...
Iti prezentam, astazi, o reteta aparte. Vorbim despre salata cu pui, smochine si mozzarella; o salata gourmet...
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute. Ingrediente: - branza de...