Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.
Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.
Pentru crapul fript a la grec este nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 crap de 1,5 kg
- ½ ceasca de ulei
- sare, piper
- foi de dafin
- 1 pahar mic de vin alb
- 5-6 catei de usturoi
- 150 grame suc de rosii
- lamaie
- patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se curata crapul, se spala si se despica in lungime fara a separa insa bucata de sus de cea de jos.
Se sareaza.
Se asaza intr-o tava incapatoare de peste, cu partea din afara in sus.
Separat, se incinge ½ ceasca de ulei si cand incepe sa sfaraie, se toarna deasupra pestelui.
Se adauga vin, usturoi pisat, foi de dafin, 7-8 boabe de piper si rosii.
Se introduce tava in cuptor avand grija sa ungem din cand in cand pestele cu uleiul din tava.
Cand este frumos rumenit, se asaza in farfurie si se serveste racorit, cu zeama de lamaie si patrunjel verde, usor rumenit in ulei.
Puteti adauga la portia de peste si cateva legume mexicane, cartofi natur sau 2-3 linguri de orez pe post de garnitura.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.