Cum sa anunti ca esti insarcinata

Cum sa anunti ca esti insarcinata

Momentul cand afli ca ai ramas insarcinata este unic si poate crea emotii diverse. Vei fi in culmea fericirii dar si putin socata, daca iti doresti copilul. La polul opus, vei trai un soc intens si o spaima pe masura, daca sarcina nu a fost programata. Oricum cum ar fi, vei lua decizia potrivita! Pentru asta trebuie sa anunti pesoanele importante din viata ta! De cele mai multe ori, nu e deloc usor. Daca tii, insa, cont de sfaturile de mai jos, vei trece cu succes peste acest moment!

Cum sa anunti ca esti insarcinata:

Anunta-ti sotul/concubinul/tatal copilului cat mai repede posibil. Daca tu si iubitul tau ati lucrat la un copil, asa cum spunem noi, romanii, atunci momentul reprezinta vestea cea mare! Puteti chiar face testul de sarcina impreuna, iar in acest caz veti trai bucuria la dublu, in acelasi timp! Daca afli singura, ai putea chiar sa-i trimiti partenerului tau o poza cu testul de sarcina!

Planifica o dezvaluire distractiva, surprinzatoare. Daca vrei sa faci un anunt memorabil, planuieste o surpriza distractiva pentru a dezvalui marea veste! L-ai putea surprinde cu un set de haine pentru bebelusi cu insemnele echipei favorite, cu o o prajitura decorata specific sau cu o cana care sa-i dea de inteles ca esti insarcinata! !

Pregateste-te pentru reactia partenerului de viata. In cazul celor mai multe cupluri, o sarcina reprezinta o bucurie mult asteptata. Pentru altele, poate fi o povara. Daca esti convinsa ca ca partenerul/fostul partener nu se va bucura pentru sarcina ta, pregateste-te sa infrunti situatia. Nu amana anuntul! Iar daca ti-e teama de reactia sa si crezi ca esti in pericol, fa anuntul public sau discuta, mai intai, cu un avocat.

Asteapta momentul oportun pentru a-i anunta pe ceilalti. Medicii recomanda adesea sa astepti pana in al doilea trimestru pentru a raspandi vestea din cauza posibilitatii de avort spontan. In functie de sanatatea ta, de mediul din care provii si de preferintele personale, poate decizi sa astepti o vrmee inainte de a-ti anunta familia si prietenii. Singurul care trebuie sa afle repede este tatal copilului! Daca nu esti sigura de reactia pozitiva a parintilor, asteapta un moment in care ii prinzi relaxati, in toane bune. Totusi, daca au aceasta asteptare, sarcina ta le va ridica moralul(mai ales daca trec printr-o perioada mai dificila). Daca o prietena apropiata sau o femeie din familie se lupta cu infertilitatea sau a pierdut recent o sarcina, ai mare atentie cum faci anuntul!

Fii pregatita pentru o serie de reactii. Sarcina poate provoca o multime de reactii de la oamenii din jurul . Daca nu exista o atmosfera propice, probabil vei avea parte si de reactii negative. De asemenea, ar putea aparea reactii de invidie. Nu lasa negativismul celorlalti sa te influenteze!

Planifica petrecerea. Odata aflata marea veste, poti incepe sa vorbesti cu partenerul si familia despre baby showers. Nu le cere oamenilor sa-ti organizeze o petrecere – ai putea parea lacoma. Majoritatea celor din jur se vor oferi voluntari.

Anunta la serviciu. Daca doresti sa iti pastrezi job-ul pe timpul sarcinii, trebuie sa iti anuntit superiorul Acesta iti va putea modifica, astfel,  programul dupa necesitati si chiar iti va putea acoperi lipsa. Din fericire, in majoritatea tarilor, este ilegal sa concediezi sau sa retrogradezi angajatii din cauza sarcinii. Daca ti se intampla acest abuz, suna imediat un avocat.

Anunta pe toata lumea. Dupa ce ai dat marea veste partenerului, familiei si celor mai apropiati prieteni, e vremea sa anunti cunoscutii! Ii poti anunta pur si simplu cand ii intalnesti sau poti organiza mica petrecere ina cest scop.

Fa anuntul pe retelele sociale. O postare dragut pe Facebook(Instagram, Twitter etc) prin care anunti sarcina e binevenita. Poti atasa o fotografie cu pantofi pentru bebelusi sau cu hainute dina ceeasi categorie. Daca etichetezi pe cineva, anunta-l inainte de a crea postarea!

Citeste si: Cum sa fii o graviduta fericita

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara...
Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...
Principalii factori care reduc sansele de a avea un copil sunt bine cunoscuti: nasterea si alaptarea, utilizarea...