Femei. Cum sa faci sex pe timpul sarcinii

Femei. Cum sa faci sex pe timpul sarcinii

Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara conform careia sexul pe timpul sarcinii poate dauna fatului este falsa! Chiar daca organismul tau s-a schimbat odata cu sarcina, inca te poti bucura de sex. Indiferent daca te afli la primul copil sau la al patrulea, exista diverse modalitati de a practica actul sexual fara repercusiuni.

Femei. Cum sa faci sex pe timpul sarcinii. Confortul:

1. Foloseste lubrifiant. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot face mai usoara sau mai dificila lubrifierea naturala. Pentru a evita orice disconfort vaginal in timpul actului sexual, foloseste lubrifiant. Poti comanda un astfel de produs online sau il poti cumpara din farmacii. Evita lubrifianti cu coloranti sau parfumati. Acestia pot fi iritanti.

2. Incearca pozitia pe o parte. Penetrarea din lateral, amandoi asezati pe o parte, elimina presiunea de pe abdomenul femeii si ofera corpului un sprijin suplimentar. Aceasta pozitie ofera, de asemenea, o penetrare mai putin adanca, ceea ce poate fi mai confortabil pentru unele femei insarcinate. Te sfatuim sa te asezi pe partea stanga. Aceasta pozitie creste cantitatea de nutrienti si sange care circula catre placenta si catre copil.

3. Stai deasupra! Astfel, poti controla viteza si adancimea de penetrare. Controland actiunea, poti stabili ce este cel mai confortabil pentru tine.

4. Incearca sexul pe la spate cu o perna sub burtica. Asaza-te in patru labe sau capra, asa cum se spune in popor, apoi pune o perna sau doua sub burta. Partenerul te va penetra din spate.

5. Foloseste un vibrator. Daca sexul nu te atrage, foloseste un vibrator. Partenerul poate sta langa tine, intelegand nevoia ta de intimitate alternativa. Consulta medicul cu privire la utilizarea vibratorului, daca treci printr-o o sarcina cu risc crescut(sarcina in care anumite afectiuni patologice expun mama sau fatul sau pe amandoi unor riscuri de complicatii care depasesc riscurile obisnuite ce pot aparea in timpul sarcinii, la nastere sau dupa).

6. Conectati-va prin alte forme de intimitate. Masajul, masturbarea reciproca, sarutul, sexul oral etc pot suplini sexul normal, daca actul sexual e dureros pentru femeia insarcinata.

7. Mergi la medic daca apar simptome tulburatoare. Crampele in timpul sexului, in special la orgasm, sunt normale in timpul sarcinii. Totusi, daca apar sangerari persistente, scurgeri de lichid sau durere accentuata dupa sex, mergi la medicul specialist pentru control.

Femei. Cum sa faci sex pe timpul sarcinii. Practicarea sexului sigur:

1. Consulta medicul, daca ai o sarcina cu risc crescut. Sangerari vaginale inexplicabile, lichid amniotic curgand din vagin, o sarcina multipla sau un istoric de travaliu prematur? Toate acestea necesita controale medicale amanuntite. Medicul va investiga si va descoperi, de asemenea, daca exista o situatie de placenta praevia(o problema de obstetrica ce apare in momentul in care placenta este fie prea aproape, fie acopera in totalitate cervixul. Pe masura ce sarcina inainteaza, atat fatul cat si placenta se dezvolta. Astfel, uterul se mareste si afecteaza pozitia placentei). Aceste probleme cresc predispozitia pentru complicatii, asa ca e posibil sa ti se recomande odihna pelviana.

2. Foloseste prezervative, daca nu esti intr-o relatie monogama. Daca ai un partener nou sau daca nu esti monogama, practica sex sigur in timpul sarcinii, folosind prezervativ si diga dentara. Bacteriile si infectiile virale provenite din bolile cu transmitere sexuala pot afecta sarcina si dezvoltarea copilului.

3. Evita sa dormi pe spate dupa primul trimestru. Evita aceasta pozitie de somn in al doilea si al treilea trimestru. In aceasta pozitie, uterul in crestere exercita presiune asupra unei artere majore din corp, ceea ce poate reduce fluxul de sange catre bebelus si iti poate produce ameteli. Incearca, in schimb, sa dormi pe partea stanga.

4. Evita patrunderea aerului in vagin. Cere-i partenerului tau sa nu sufle aer in vagin in timpul sexului oral. In cazuri rare, aerul poate bloca o artera, daunand fatului. Aerul care blocheaza o artera in acest fel se numeste embolie aeriana/gazoasa.

5. Nu face sex in al treilea trimestru, daca partenerul tau are herpes. incearca alte forme de intimitate in al treilea trimestru, daca partenerul are herpes oral (HSV1) sau herpes genital (HSV2). Aceste afectiuni pot provoca herpes neonatal atunci cand o mama fara anticorpi este infectata pentru prima data la sfarsitul sarcinii. Herpersul poate fi fatala pentru sugari!

6. Evita sexul anal inaintea sexului vaginal. Sexul anal urmat de cel vaginal poate transfera bacterii daunatoare in canalul vaginal. Aceste bacterii pot duce la infectiii vaginale si uterine in cazuri rare. De asemenea, multe femei insarcinate au hemoroizi in timpul sarcinii, ceea ce poate face sexul anal dureros.

7. Fa sex doar dupa controlul post-partum. Indiferent daca nasti prin cezariana sau pe cale vaginala, medicul te va examina pentru a gasi potentiale complicatii post-nastere. E de preferat sa faci sex doar dupa acest control, care are loc, de obicei, la 6 saptamani de la nasterea copilului.

Citeste si: Femei. Cum reactioneaza corpul cand nu mai faci sex

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...
Momentul cand afli ca ai ramas insarcinata este unic si poate crea emotii diverse. Vei fi in...
Principalii factori care reduc sansele de a avea un copil sunt bine cunoscuti: nasterea si alaptarea, utilizarea...