De ce nu ramai insarcinata? Lista de motive mai putin cunoscute

De ce nu ramai insarcinata? Lista de motive mai putin cunoscute
De ce nu ramai insarcinata? Lista de motive mai putin cunoscute De ce nu ramai insarcinata? Lista de motive mai putin cunoscute

Principalii factori care reduc sansele de a avea un copil sunt bine cunoscuti: nasterea si alaptarea, utilizarea pilulelor contraceptive si fumatul. Totusi, adesea, exista alte motive care nu iti permit sa ramai insarcinata!

De ce nu ramai insarcinata? Cauze ascunse:

1. Nu calculezi corect fereastra fertila. Uneori, este dificil sa anticipezi in mod corect, mai ales daca menstruatia este neregulata. Totusi, tehnologia te poate ajuta. Exista aplicatii precum Flo Period Tracker (gratuit pentru iOS si Android) care fac predictii precise legate de ciclu menstrual. In plus, odata ce ramai insarcinata, poti pastra aplicatia, trecand la modul sarcina si bucurandu-te de informatii despre dezvoltarea bebelusului si informatii personalizate despre sanatate.

2. Folosesti un lubrifiant gresit. Pentru a imbunatati sansele unei sarcini, aleget cu grija lubrifiantul. Vestea buna: exista lubrifianti buni pentru fertilitatea masculina. Unii dintre acestia au nivelul de pH adecvat (7,2-8,0). Altii contin ioni de magneziu si calciu care imita fluidele naturale ale organismului. De asemenea, s-a dovedit ca uleiul pentru copii poate functiona in acest caz.

3. Partenerul tau este stresat. Studiile arata ca fertilitatea unui barbat este afectata in mod semnificativ de factorii de stres, declansati de munca, familie si viata sociala. Daca barbatul nu poate face fata acestor probleme, fertilitatea i-ar putea fi afectata.

4. Indicele de masa corporala este scazut. Un indice de masa corporala(IMC) mai mic decat cel normal poate duce la disfunctie ovariana, infertilitate si nastere prematura. Tulburarile alimentare pot fi asociate cu un IMC mai mic si uneori pot avea un impact negativ asupra menstruatiei si fertilitatii. Daca nu esti capabila sa iti urmaresti nutritia, apeleaza la un specialist sau utilizeaza aplicatii specializate, care vor urmari nivelul caloric si greutatea, precum si alte simptome legate de sanatate.

5. Te suprasoliciti din punct de vedere fizic. Exercitiile fizice pot imbunatati fertilitatea intr-o anumita masura, dar este important sa faci o cantitate corecta de exercitii. Suprasolicitarea fizica poate afecta echilibrul energetic si ciclul reproductiv. Cercetarile au aratat ca exercitiile fizice prea lungi si prea intense afecteaza capacitatea de a ramane gravida. Moderatia este cheia pentru mentinerea sanatatii.

6. Consumi prea multe grasimi trans. Consumul de grasimi trans, ce se regasesc in produse de patiserie, pizza, gustari precum chipsuri, alimente prajite , poate avea un impact negativ asupra fertilitatii, ceea ce inseamna ca ovulatia nu are loc. Limiteaz consumul acestor alimente, deoarece cresc cu pana la 73% riscul unei tulburari ovulatorii! Consuma, in schimb, carbohidrati sanatosi! Cand ti-e pofta de carbohidrati cu grasimi trans, alege sa mananci banane, paine crocanta de secara, migdale sau iaurt cu fructe de padure.

Citeste si: Studiu. Obezitatea in timpul sarcinii poate afecta creierul copilului

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara...
Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...
Momentul cand afli ca ai ramas insarcinata este unic si poate crea emotii diverse. Vei fi in...