Cum sa prepari sos de usturoi. Reteta pe care nu ai voie s-o ratezi!

Cum sa prepari sos de usturoi. Reteta pe care nu ai voie s-o ratezi!

Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand sosul este unul special si gustul mancarii va fi pe masura.

Ingrediente:

- un catel de usturoi;

- 2 linguri de maioneza;

- un mar mare;

- o lingura de smantana acra;

- o lingura de ulei de masline;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- curata marul de coaja si de cotor si da-l pe razatoarea mare, dupa care stoarce-l de zeama in exces.

- rade catelul de usturoi pe razatoarea mica sau stoarce-l cu presa pentru usturoi.

- pune marul astfel ras si stors intr-o farfurie adanca impreuna cu usturoiul si amesteca usor cu o furculita impreuna cu celelalte ingrediente.

- gusta sosul si daca mai e necesar presara putina sare si piper dupa gust.

- sosul este atat de gustos incat poate fi consumat si pe paine!

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient...
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi...