Cum sa alegi o racheta de tenis

 Cum sa alegi o racheta de tenis

Alegerea unei rachete de tenis poate fi destul de dificila, deoarece exista o gama variata de modele si de marci, de diferite preturi si cu diferite caracteristici.

Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand alegeti o racheta de tenis:  

1. Suprafata capului rachetei. Cele cu o suprafata mai mica confera un control mai bun al loviturilor, insa au o putere mai scazuta. Rachetele cu suprafata capului mai mare genereaza lovituri mai puternice, prezinta socuri si vibratii reduse, insa nu sunt foarte usor de controlat, datorita greutatii.

2. Greutatea rachetei. Rachetele usoare sunt mai usor de manevrat si sunt indicate in cazul copiilor si a jucatorilor incepatori de tenis, insa loviturile sunt lipsite de putere si nu pot fi controlate in mod corespunzator, transmitand socuri mai puternice in brat decat rachetele grele. Acestea din urma asigura lovituri mai puternice, vibreaza mai putin si au o zona optima de lovire.

3. Numarul de corzi sau racordarea rachetei. O racheta de tenis prezinta corzi principale sau orizontale (16-18) si corzi transversale (18-20). In functie de numarul corzilor, rachetele pot avea racordaj deschis (lipsa a 2 corzi principale sau 1-2 corzi transversale) si racordaj inchis ( 18 corzi principale si 20 transversale). Rachetele cu mai purine corzi asigura lovituri mai puternice, decat cele cu un numar mai mare de corzi. Tensiunea de racordare a unei rachete apare sub forma unui interval, de care trebuie tinut cont.

4. Alti factori pe care trebuie sa ii luati in considerare cand alegeti o racheta sunt:

- materialul din care este facuta;
- tehnologia de fabricatie;
- manerul;
- lungimea;
- balansul;
- stilul de joc;
- tipul racordajului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Esti pasionat de pescuit, dar nu ai foarte multa experienta? Te ajutam, astazi, cu un sfat util:...
Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la...