Cum sa patinezi pe gheata?

 Cum sa patinezi pe gheata?

Daca doriti sa invatati sa patinati pe gheata si sa va mentineti echilibrul fara sa cadeti prea des, trebuie sa va echipati corespunzator, sa alegeti niste patine de calitate si sa exersati foarte mult.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

In primul rand, trebuie sa va echipati corespunzator si sa purtati haine groase, dar care sa va permita sa va miscati in voie, odata ce incepeti sa transpirati.

Cumparati-va patine confortabile de marca. Daca nu sunteti dispusi sa investiti pana nu invatati sa patinati, puteti sa inchiriati patine.  

Pasiti ca si cum ati merge in mod normal. Majoritatea patinoarelor au pe margine un covor de cauciuc, pe care puteti pasi, pana va gasiti centrul echilibrului.

Treceti pe gheata. Cheia unui patinaj corect este o tehnica relaxata. Asadar relaxati-va si tineti-va picioarele stabile, pe cat posibil. Odata ce ati invatat sa pasiti cu patinele, glezna va va sustine greutatea si va va ajuta sa va obisnuiti cu frictiunea dintre patine si gheata.

Invatati sa va pastrati echilibrul. Miscati-va incet pentru inceput si apoi veti putea sa prindeti viteza.
Odata ce ati invatat cum sa va mentineti echilbrul, puteti patina mai repede. Daca simtiti ca urmeaza sa cadeti, indoiti-va genunchii si puneti-va bratele pe langa corp.

Ghemuiti-va. Acest lucru va va intari coapsele si va va permite sa exersati tehnica pastrarii echilibrului.
Exersati caderile. Acestea sunt un lucru indevitabil, iar o buna tehnica de cadere va va ajuta sa nu va raniti si sa patinati cat mai mult.

Exersati ridicarile. Sprijiniti-va pe genunchi si palme si ridicati-va un genunche intre maini. Repetati miscarea cu celalalt picior si ridicati-va in pozitia de drepti.

Exersati alunecarea inainte. Sprijiniti-va pe piciorul mai slab si cu cel mai puternic impingeti-va inainte intr-o directie diagonala.

Exersati alunecarile mai lungi. Indoiti-va genunchii si faceti pasi mari inainte.
Invatati sa va opriti. Indoiti-va putin genunchii spre interior si uniti-va varfurile patinelor.

Exersati in mod frecvent patinajul. Cu cat veti exersa mai mult, cu atat veti ajunge sa fiti mai buni. Nu va asteptati sa deveniti profesionisti de prima data cand pasiti pe gheata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se spune ca Fata este averea ta. Poate ca nu esti de acord cu aceasta zicala, dar,...
Gheata poate fi intrebuintata in tratamentele de infrumusetare si in cele de ingrjijire! In cele mai multe...
Nu e nimic mai enervant decat sa te trezesti dimineata, sa iesi din casa si sa gasesti...