Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil.
Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil.
Chiar daca ciorba de cartofi se poate prepara ca atare, adaugati si sfecla pentru a beneficia asa cum se cuvine de leguma rosie descoperita candva in bazinul Marii Mediterane.
Ingrediente pentru ciorba de cartofi si sfecla (6 portii)
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- zarzavat de supa
- o sfecla de 500 g
- 250 g cartofi
- verdeata
- 1 ardei gras
- 3 rosii mijlocii
- sare.
Mod de preparare:
Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.
Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, verdeata, sare.
Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Daca vrem sa aiba o culoare frumoasa, rosie, cand ciorba este gata, se da oala la o parte si dupa ce s-a racorit putin, se pune sfecla rasa (cruda) in strecuratoarea de macaroane si se cufunda in oala, astfel incat sfecla din strecuratoare sa fie acoperita cu zeama.
Se tine un sfert de ora, pana iese culoarea din sfecla si ciorba se inroseste.
Se scoate strecuratoarea cu sfecla cruda si se serveste ciorba dreasa cu ou si smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.