Sfecla

Lista articolelor despre sfecla pe AflaCum.ro

Articole despre sfecla

Citeste cele mai noi articole despre sfecla publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sfecla, pe AflaCum.ro!

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.

Cum sa cureti sfecla cruda:

- alege sfecle de aproximativ aceeasi dimensiune, pentru a teasigura ca se vor gati uniform. Sfecla mai mare se gateste mai greu decat cea mica. Nu folosi sfecla invinetita, cu prea multe pete sau cu coaja uscata, deoarece este trecuta si nu mai are aceeasi calitate;

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre clasica salata de sfecla, care se poate conserva pentru iarna, ci de o varianta mai rafinata ce are in compozitie nuci si fenicul.

Ingrediente:

-50 g de nuci prajite si tocate;

Lupta cu kilogramele este una dintre marile probleme pentru femeia moderna! Stresul, viata dezordonata si alimentatia nesanatoasa sunt principalele cauze ale obezitatii. Daca vrei neaparat sa slabesti, din fericire, nu trebuie sa te infometezi!

Exista alimente pe care le poti manca din belsug fara sa te ingrasi. Iata 10 dintre acestea:

1. Oua. Pot fi mancate in orice moment al zilei fara riscul de a lua in grutate. E preferabil sa le consumi fierte, nu prajite!

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Ingrediente:

- 4 sfecle mici(2 medii sau una mare);

Hreanul, denumit stiintific Armoracia rusti­cana, este ruda mustarului, a conopidei si a verzei.

Aceasta radacina cu gust iute si proprietati nutritive iesite din comun este o planta rezistenta la inghet,
numarandu-se printre primele plante care isi scoate la suprafata frunzele, imediat cum natura se dezgheata.

Benefica in tratarea numeroaselor boli, radacina de hrean are efecte terapeutice de care trebuie sa stii si tu. Chiar daca hreanul trebuie administrat cu prudenta persoanelor care sufera de colon iritabil, folosit sub forma de sirop, vin tonic, salata sicataplasme, acest aliment medicament vindeca sau previne cancerul, infectiile urinare, anemia, migrenele, tusea si bronsita care ne da batai de cap mai ales in sezonul umed.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Psoriazisul este o boala de piele incurabila, manifestata prin accelerarea ciclului natural de viata a celulelor din...
Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea...
Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada. Rasolul...
Combinata cu sfecla si mere, salata de telina este ideala pentru sanatate, de aceea nutritionistii o recomanda. ...
Folosita ca medicament inca din antichitate, sfecla rosie poate fi consumata sub forma de suc sau salata. ...
Hranitoare si sanatoasa, ciorba ruseasca cu smantana este un preparat foarte apreciat in Rusia, un popor amator...