Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.
Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 1 kg sparanghel,
- 250 g cartofi,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- galbenus,
- o lingura de smantana.
Mod de preparare:
Se alege sparanghel, de preferinta verde, se curata de partile lemnoase, se rupe bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu apa, cu cartofii curtiti si taiati bucati si cu sare.
Se pastreaza varfurile, care se vor fierbe separat si vor servi de garnitura la supa. Se prajeste usor in unt o lingura de faina.
Se trece prin sita sparanghelul si cartofii, se subtiaza cu seama in care au fiert si se amesteca cu rantasul de faina.
Se lasa pe foc, sa mai fiarba un sfert de ora.
Inainte de a servi supa se adauga varfurile de sparanghel fierte separat si se drege cu un galbenus batut cu o lingura de smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.