Ingrediente(o oala/10 portii):
– 2 kilograme de spanac;
– 2 litri de apa;
– 1,5 litri de bors;
- o jumatate de kilogram de cartofi albi;
– 600 grame de rosii(500 ml suc de rosii);
– 100 grame de morcov;
– 100 grame de pastarnac;
- 2 cepe mari;
– 50 grame de patrunjel;
– 400 grame de costita afumata;
– 100 grame de pasta de tomate;
– 150 mililitri de ulei;
– 100 grame de unt;
– 50 grame de leustean;
– 50 grame de patrunjel;
– sare si piper, dupa gust;
Mod de preparare:
- curata spanacul(frunza cu frunza);
- spala spanacul in cateva ape si lasa-l sa se scurga intr-o strecuratoare;
- curata ceapa si tai- marunt;
- inabusa ceapa in grasime;
- adauga morcovul curatat si taiat marunt, costita taiata cuburi mici impreuna cu zarzavatul curatat si taiat marunt;
- amesteca ingredientele in vasul de inabusire pe care il vei acoperi cu un capac;
- adauga spanacul si amesteca;
- adauga apa si cartofii taiati felii, dupa ce se raceste spanacul;
- lasa amestecul la fiert;
- dupa ce a dat bine in clocot, adauga borsul fiert separat si strecurat, rosiile curatate si taiate felii/ sucul de rosii;
- ia oala de pe foc, doar cand esti convins/a ca intregul amestec e fiert;
- adauga patrunjelul si leusteanul(tocate marunt);
- adauga sare si piper, in functie de gust.
Spor la treaba si pofta buna!