Cum sa prepari CIORBA de IED a la grec

Cum sa prepari CIORBA de IED a la grec

Ciorba de ied a la grec este considerata de catre maestrii bucatari una dintre cele mai bune ciorbe pregatite din acest tip de carne. Daca doresti, poti schimba carnea cu cea de miel. Va iesi la fel de gustoasa!

Ingrediente:

- capul, gatul si o pulpa superioara ied;

- 4 morcovi medii;

- o radacina de patrunjel ;

- o ceapa;

- o telina mica;

- o jumatate de ardei kapia;

- 3 linguri orez;

- 2 galbenusuri;

- sucul de la 2 lamai;

- 200 ml de smantana;

- sare;

- un sfert de lingurita boabe de piper;

- tarhon.

Mod de preparare:

- spala carnea foarte bine carnea si curat-o depielite.

- pune carnea in oala, adauga apa cat sa fie deaspura carnii cu 3-4 degete si fierbe-o la foc mic, luand tot timpul spuma .

- adauga putina sare si boabe de piper in apa in care fierbi carnea.

- pune si orezul la fiert pentru 10 minute.

- caleste ceapa tocata marunt, 2 morcovi taiati rondele sau cuburi, 1/4 din telina si ardeiul kapia.

- pune legumele calite langa carne impreuna cu legumele necalite, cand carnea este pe jumatate fiarta.

- lasa pe foc pana carnea este complet fiarta.

- ia, apoi, de pe foc si alege carnea.

- pune tarhonul, sucul de la o lamaie, orezul carnea si mai fierbe amestecul inca 10 minute.

- ia, apoi, ciorba de pe foc si drege-o cu galbenusurile amestecate cu smantana si cu un polonic de ciorba calda.

- gusta si adauga, daca este nevoie, sare sau suc de lamaie.

Serveste ciorba fierbinte! Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea,...
Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase...
Cotletul de miel cu sparanghel alb iti va bucura, cu siguranta, intreaga familie de Paste. Asta daca...