Ingrediente:
- capul, gatul si o pulpa superioara ied;
- 4 morcovi medii;
- o radacina de patrunjel ;
- o ceapa;
- o telina mica;
- o jumatate de ardei kapia;
- 3 linguri orez;
- 2 galbenusuri;
- sucul de la 2 lamai;
- 200 ml de smantana;
- sare;
- un sfert de lingurita boabe de piper;
- tarhon.
Mod de preparare:
- spala carnea foarte bine carnea si curat-o depielite.
- pune carnea in oala, adauga apa cat sa fie deaspura carnii cu 3-4 degete si fierbe-o la foc mic, luand tot timpul spuma .
- adauga putina sare si boabe de piper in apa in care fierbi carnea.
- pune si orezul la fiert pentru 10 minute.
- caleste ceapa tocata marunt, 2 morcovi taiati rondele sau cuburi, 1/4 din telina si ardeiul kapia.
- pune legumele calite langa carne impreuna cu legumele necalite, cand carnea este pe jumatate fiarta.
- lasa pe foc pana carnea este complet fiarta.
- ia, apoi, de pe foc si alege carnea.
- pune tarhonul, sucul de la o lamaie, orezul carnea si mai fierbe amestecul inca 10 minute.
- ia, apoi, ciorba de pe foc si drege-o cu galbenusurile amestecate cu smantana si cu un polonic de ciorba calda.
- gusta si adauga, daca este nevoie, sare sau suc de lamaie.
Serveste ciorba fierbinte! Pofta buna!