iPhone 13. Diferentele fata de modelele mai vechi

iPhone 13. Diferentele fata de modelele mai vechi

Apple a anuntat pe 14 septembrie 2021 lansarea iPhone 13. Cel mai nou iPhone vine intr-o varietate de modele: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max. Fiecare model include o multime de functii noi, chiar si in comparatie cu iPhone 12. Iata care sunt diferentele dintre noul iPhone si modelele mai vechi.

Modele iPhone 13. iPhone 13 vine in aceeasi serie de modele precu, iPhone 12:

- iPhone 13 mini este evident cel mai mic model din aceasta gama - 13,2 cm lungime si 6,4 cm latime;

- iPhone 13 are 14,7 cm lungime si 7,2 cm) latime;

- iPhone 13 Pro are aceleasi dimensiuni ca si iPhone 13, dar ofera o camera suplimentara cu teleobiectiv;

- iPhone 13 Pro Max include noul Teleobiectiv, fiind cel mai mare model din gama: 16,1 cm lungime si 7,8 cm latime.

Camera foto iPhone 13. Toate modelele iPhone 13 sunt dispuse cu upgrade major al camerei. iPhone 13 si iPhone 13 mini au un senzor de camera mai mare care imbunatateste capacitatea de a face fotografii in conditii de lumina slaba. iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max ofera Modul Noapte. Aceste modele includ, de asemenea, o noua camera UltraWide si un teleobiectiv.

Camera video iPhone 13. Toate modelele iPhone 13 includ actualizari interesante ale camerelor video. Camera video este porevazuta cu Modul Cinematic. Aceasta noua caracteristica iti permite sa focalizezi camera pe mai multe subiecte in timp ce filmezi. Poti chiar sa schimbi focalizarea dupa ce ai terminat de filmat. Modul Cinematic se realizeaza in Dolby HDR. Camera video frontala a tuturor modelelor de iPhone 13 prezinta aceleasi abilitati noi precum camera din spate.

Procesor iPhone 13. Toate modelele dispun de noul procesor A15 Bionic. Reprezentantii Apple sustin ca acesta este cel mai rapid procesor de smartphone de pe piata. Procesorul are capacitatea de a oferi grafica cu 30% mai rapida decat alte smartphone-uri, precum si capabilitati CPU cu 50% mai rapide. Procesorul A15 Bionic este, de asemenea, responsabil pentru mentinerea datelor in siguranta, pastrarea duratei de viata a bateriei si alimentarea tuturor noilor functii de camera si video.

Recunoastere faciala iPhone 13. Fiecare model de iPhone 13 vine cu tehnologie de autentificare faciala imbunatatita. Este vorba despre Face ID, software despre care reprezentantii Apple spun ca ar fi cel mai sigur software de autentificare faciala din toate modelele smartphone.

Actualizare de securitate iPhone 13. Toate modelele iPhone 13 vin cu iOS 15. Aceasta actualizare de software include unele actualizari de securitate esentiale, inclusiv Raportul de confidentialitate al aplicatiei. Asta iti permite sa vezi cum iti acceseaza aplicatiile datele, precum si cu ce domenii terta parte iti partajeaza datele. Daca nu doresti ca datele sa fie partajate, functia iti permite, de asemenea, sa limitezi nivelul de partajare cu aceste aplicatii. Retine ca toate dispozitivele care incep cu iPhone SE (a doua generatie) pot descarca actualizarea incepand cu 20 septembrie 2021. Acceseaza o lista completa de dispozitive care sunt compatibile cu iOS 15 vizitand apple.com/iphone-13-pro/specs/.

Durata de viata a bateriei iPhone 13. Toate modelele iPhone 13 includ o baterie imbunatatita. Apple nu a oferit informatii cu privire la dimensiunea noii baterii, dar rezistenta bateriei a crescut semnificativ in comparatie cu orice model anterior:

- iPhone 13 mini - bateria poate tine pana la 17 ore, adica cu 2 ore mai mult decat iPhone 12 mini;

- bateria iPhone 13 poate rezista pana la 19 ore, cu 2 ore mai mult decat iPhone 12;

- iPhone 13 Pro ramane incarcat pana la 22 ore. Asta inseamna cu 5 ore mai mult decat iPhone 12 Pro;

- iPhone 13 Pro Max are o autonomie de 28 ore, adica mai mult cu 8 ore decat iPhone 12 Pro Max!

Design iPhone 13. Toate modelele iPhone 13 au acelasi design precum iPhone 12. Aceste telefoane sunt proiectate cu margini patrate (spre deosebire de marginile rotunjite ale modelelor anterioare de iPhone). Toate au, de asemenea, porturi lightning.

Culori disponibile iPhone 13. iPhone 13 si toate variantele sale ofera noi optiuni de culoare. Pentru iPhone 13 si iPhone 13 mini, exista optiunea de albastru, roz, negru, auriu si rosu. iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max sunt disponibile in argintiu, auriu, grafit si albastru sierra (o optiune noua).

Durabilitate iPhone 13. Seria iPhone 13 ofera cateva imbunatatiri importante la acest capitol. Fiecare model vine cu un scut ceramic deasupra ecranului, ceea ce il face cel mai rezistent din toata istoria smartphone. Telefoanele sunt, de asemenea, rezistente la apa, cu un rating IP68 pentru rezistenta la apa.

Afisai iPhone 13. Toate modelele iPhone 13 includ ecrane mai luminoase. iPhone 13 si iPhone 13 mini au ambele un ecran care poate deveni cu pana la 28% mai luminos (800 nits) decat modelele anterioare. iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max pot deveni si mai luminoase, atingand 1000 de nit. Fiecare model poate mentine luminozitatea mentionata pentru perioade mai lungi decat modelele anterioare.

Spatiu de stocare iPhone 13. Modelele iPhone 13 ofera o cantitate semnificativ mai mare de spatiu de stocare. Modelele iPhone 13 incep de la 128 GB , adica dedoua ori cantitatea gasita la modelele iPhone 12. iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max ofera si mai mult, inclusiv spatiul de stocare de 1TB, neoferit pana acum (cea mai mare cantitate de stocare pe care a avut-o vreodata un iPhone).

Pret iPhone 13. Preturile fiecarui model nu s-au schimbat fata de seria iPhone 12. Sigur ca pretul depinde de model, de magazin si de spatiul de stocare ales. In Romania, Iphone 13 variaza intre 4450 lei si 9000 lei!

Citeste si: Cum sa stergi muzica de pe iPhone

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai multe sisteme stereo auto accepta deja conexiunea la iPhone-uri. In acest fel, ai siguranta ca...
Ai probleme la incarcarea iPhone-ului? Este posibil ca in interiorul mufei de incarcare sa se fi acumulat...
Navigarea pe aplicatia Apple Maps ar trebui sa ofere indicatii vocale la fiecare pas, inca de la...