Sanatate. Obiceiuri impamantenite in mod eronat

Sanatate. Obiceiuri impamantenite in mod eronat

Obiceiurile fac parte din zestrea unui popor. Fara ele, identitatea unui neam are de suferit pe termen lung. Nu toate, insa, au efectul scontat. Mai mult, unele sunt chiar periculoase. Astazi, o sa vorbim despre acele obiceiuri legate de organismul uman, care au devenit mituri.

1. Cu cat esti mai slab(subtire), cu atat esti mai sanatos. Fals! Stilul de viata este esential. Un om poate fi mai grasut, dar fara probleme de sanatate, iar altul poate fi tras prin inel, insa suferind.

2. Alcoolul distruge neuronii. Consumul in exces poate deteriora orice parte a organismului uman, insa nu e responsabil direct cu distrugerea celulelor craniene. Alcoolul doar inhiba anumiti centrui nervosi, incetininad activitatea creierului.

3. Daca te razi in cap, creste parul mai des. Folosind aceasta metoda nu faci decat sa aspresti parul la radacina. In plus, firul apare mai repede la nivelul pielii. Densitatea, insa, nu se modifica in niciun fel.

4. Opresti sangerarea nazala dand capul pe spate. Poate doar sa te ineci cu sange, folosind aceasta tehnica. Sangerarea, in schimb, se poate opri cu o compresa rece.

5. Nu te culci cu parul ud pentru ca racesti. Nici vorba! Singurul pericol il reprezinta umplerea pernei de bacterii.

6. Nu iesi cu parul ud din casa pentru ca racesti. Un alt mit spune ca expunerea la raceli este mai mare daca iesi din casa cu parul ud, deoarece porii scalpului sunt deschisi pentru cateva ore. Sunt ei deschisi, dar asta nu inseamna ca vei raci automat! Sigur, din cauza temperaturii mai scazute, daca ai contractat, inainte de a iesi, un virus, senzatia va fi mai puternica(secretii nazale abundente, tuse etc). De aici si confuzia.

7. Zaharul creste nivelul de agitatie in cazul copiilor. Posibil, insa la nivel stiintific nu s-a gasit o relatie de cauzalitate.

8. Bea minimum 8 pahare de apa, in fiecare zi! Nu e asa. Cantitatea optima e de maximum 8 pahare intr-o zi cu temperaturi normale. Apa in exces poate afecta activitatea rinichilor.

9. Nu trosnesti degetele de teama artritei. E un mit. In cel mai rau caz, poti inflama zona si slabi articulatiile. 

10. Oamenii gandesc fie cu emisfera dreapta, fie cu cea stanga. Fals. O persoana poate fi intuitiva, creativa sau inteligenta, indiferent ce emisfera a creierului foloseste mai mult.

11. Nu citesti cu lumina mai slaba deoarece se strica ochii. Vederea nu se distruge, in aceasta situatie. Doar obosesc ochii mai mult.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Japonia este pe primul loc in lume la speranta de viata! Daca durata medie de viata in...
Ingrasarea este asociata, in general, alimentatiei nesanatoase. Din nefericire, nu e singura cauza a acumularii kilogramelor. Despre...
Nimic nu este sigur in viata si nimeni nu poate stii dinainte cat va trai, insa exista...