Sarea Epsom, un miracol pentru sanatatea ta

Sarea Epsom, un miracol pentru sanatatea ta

Sarea Epsom(sulfat de magneziu) sau sarea amara a fost denumita dupa un izvor salin din localitatea Epsom, Surrey Anglia. Este un produs uluitor, daca ne gandim la beneficiile pe care le aduce in organism(intern si extern). Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Sarea Epsom. Ce trateaza si cum:

- elimina ciuperca piciorului si te scapa de mirosul neplacut. Adauga un sfert de cana de sare Epsom intr-un lighean cu apa fierbinte. Tine picioarele in apa resepctiva circa un sfert de ora.

- calmeaza durerile musculare. Adauga 2 cani de sare la o baie calda, amesteca sarea pentru a se dizolva in apa. Stai 10 minute in cada. Vei scapa de dureri musculare, crampe si vei relaxa musculatura.

- elimina toxinele. Pune doua cani de sare Epsom in cada si amesteca. Satai apoi cam 10-15 minute in apa respectiva.

- amelioreaza hemoroizii. Sarea amara reduce si inflamatiile, fiind, astfel si un calmant in cazul celor care au hemoroizi. Adauga o cantitate mica de saruri si fa o baie de sezut.

- exfoliaza pielea, inclusiv la nivelul tenului. Maseaza tot corpul cu sare Epsom, inainte de dus. In cazul ternului, pune o lingurita de sare amara in mana si amestec-o cu putina apa calda. Freaca-te usor cu amestecul , apoi clateste cu apa.

- te scapa de constipatie. Amesteca 2 lingurite de sare intr-o cana cu apa. Bea intreaga cantitate. Daca gustul ti se pare imposibil, amesteca totul cu suc proaspat.

- albeste dintii. Pune putina sare pe periuta de dinti. Perie dintii, la fel ca atunci cand folosesti pasta. Dupa periaj, fa o gargara cu apa.

- ajuta la eliminarea pietrelor de la ficat.

- trateaza diabetul. Magneziul din aceasta sare ajuta la circulatia periferica a insulinei. Folosirea regulata ajuta, astfel, la absorbtia corecta a insulinei in organism. Diminueaza complicatiile diabetului.

- previne formarea cheagurilor de sange. Previne bolile cardiace, imbunatateste circulatia sangelui, protejeaza elasticitatea arterelor sangvine si previne formarea cheagurilor de sange.

- lupta impotriva racelii si gripei. Cand simti astfel de simptome, o baie cu sare Epsom este recomandata. Pe langa relaxarea muschilor si durerilor musculare te ajuta sa ai un somn linistitor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Magneziul ofera multe beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si mental. Cel mai...
Magneziul ofera multe beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si mental. Cel mai...
Indicatii prospect: Moduretic este indicat la pacientii la care se suspecteaza sau se anticipeaza depletia de potasiu....