Obiective turistice in Mures. Calatorie multietnica

Obiective turistice in Mures. Calatorie multietnica

Calatoria noastra prin tara continua! Ajungem , astazi, in judetul Mures, acolo unde romanii, maghiarii si sasii convietuiesc, creand un mix de traditii, pe care suntem singuri ca vei dori sa le cunosti. Asadar, daca ai hotarat sa mergi in vacanta in aceasta zona superba, iata care sunt principalele atractii.

Obiective turistice in Mures:

Sighisoara este locul perfect pentru amatorii de istorie. Orasul reprezinta unul dintre putinele cetati medievale care inca sunt locuite din Europa. Sighisoara se afla la 55 km de Targu Mures si la 120 km de Brasov. Una dintre legendele locului spune ca in cetate a locuit tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul. Cetatea este construita pe 2 nivele de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea. Pe primul nivel, au fost amplasate casele, turnurile breslelor mestesugaresti si zidurile inalte de14 metri. La al doilea nivel, poti merge si pe Scara Scolarilor, pentru a ajunge la Biserica din Deal, la cimitirul vechi si la Scoala de aici. Daca te nimeresti la final de iulie in Sighisoara(27-29), vei putea sa participi la celebrul Festival Medeval.

Targu Mures reprezinta unul dintre cele mai frumoase municipii resedinta din tara. Vei gasi aici institutii culturale cu vechime, monumente istorice, piete si parcuri. Nu rata Palatul Culturii, cladirea Primariei, Turnul Franciscanilor, Scara Rakoczi, Cetatea Medievala, Sinagoga Status Quo Ante, dar nici Platoul Cornesti, de unde vei putea vedea panorama orasului.

Parcul Natural Defileul Muresului Superior este o arie protejata pe care iubitorii de natura il pot exploata la pas.

Saschiz este o asezare rurala in care te vei bucura de traditiile si linistea specifice sasilor. Biserica fortificata din sat te va impresiona, de asemenea. De la Bucuresti pana la Saschiz sunt 280 km.

Statiunea Sovata este renumita pentru apele sale cu efecte benefice pentru sanatate. Lacul Ursu din statiune detine 3 recorduri mondiale: elac sarat inconjurat de vegetatie, se cunoaste data la care s-a format si este cel mai mare lac helioterm din lume( cu apa calda).

Mocanita Sovata. Tot in zona, te vei putea plimba si cu celebra mocanita, o locomotiva cu aburi, construita in Polonia, 1949.

Castelul Kemeny se afla in localitatea Brancovenesti, aproape de DN 15 Regin-Toplita. Castelul este inconjurat de ziduri de cetate, groase. Stilul renascentist pe care il vei observa, a fost aplicat odata cu lucrarile de restaurare din 1816.

Citeste si: Obiective turistice in Mehedinti. De la Dunare la Podul lui Dumnezeu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....