Obiective turistice in Mehedinti. De la Dunare la Podul lui Dumnezeu

Obiective turistice in Mehedinti. De la Dunare la Podul lui Dumnezeu

Mergem, astazi, sud-vestul tarii, in judetul Mehedinti, acolo unde Dunarea creeaza un peisaj de vis si ne spune multe povesti vechi despre stramosi si locurile in care acestia au trait.

Obiective turistice in Mehedinti:

Parcul National Portile de Fier se intide pe suprafata a doua judete: Mehedinti si Caras Severin. Vorbim despre unul dintre cele mai parcuri naturale din tara, cu 18 rezervatii. Vei intalni aici laleaua galbena de cazane, pinul negru, testoasa de uscat, lupul, viezurele, egreta sau vipera cu corn. Sigur ca nu trebuie ratezi impozaentele hidrocentrale Portile de Fier I si II, cele care ofera energie atat in Romania cat si in Serbia.

Defileul Dunarii se intinde pe 134 kilometri. Peisajele din zona, cu Dunarea in toata splendoarea sa, te vor lasa fara cuvinte. Aria este protejata prin lege, fiind inclusa in Parcul Natural Portile de Fier. Si ca totul sa fie de neuitat, mergi la Cazanele Dunarii, acolo unde fluviul se ingusteaza, oferind niste imafini unice. Pe o diostanta de 7,4 km , se intind Cazanele Mari si cele Mici. O experienta pe care nu ai voie sa o ratezi!

Chipul lui Decebal se fla la Cazanele Mici. Vorbim despre cea mai mare statuie in stanca din Europa. Constructia inalta de 40 de metri a fost cioplita la initiativa istoricului Iosif Consatntin Dragan.

Campul de lapiezuri. Lapiezurile arata precum niste munti tociti, insa reprezinta, de fapt, incretituri ale calcarelor, adanci de pana la 1 metru si formate la o altitudine de sub 600 metri. Exista 2 zone cu aceste forme de relief: Campul Afroditei si Campul Cleopatrei.

Drobeta Turnu Severin iti va reaminti ca locurile au fost sub dominatie romana. Podul lui Traian, construit de Apolodor din Damasc, termele si amfiteatrul roman pastreaza elementele lumii romane.

Padurea de liliac Ponoarele se intinde pe 20 hectare. In apropierea sa se afla Podisul Mehedinti Complexului carstic de la Ponoarele.

Insula Simian se afla in aval de hidrocentrala Portile de Fier I. Uscatul din mijlocul Dunarii are o intindere de 55 hectare, fiind locuit inca din neolitic!

Pestera Izverna este situata in Muntii Mehedintiului. A devenit celebra printre straini, mai ales, din momentul in care Jacques Cousteau a filmat in galerii si a facut publica pelica in Explorari ale secolului XX ( serialul Muzeul Smithsonian din Washington). De asemenea, circula si cateva legende interesante legate de pestera Izverna. Una spune ca o comoara a fost ascunsa aici de imparateasa Maria Tereza. Alta vorbeste despre tezaurul Serbiei, care ar fi ingropat aici.

Podul lui Dumnezeu este al treilea pod natural din lume(celelalte se afla in Franta si SUA). Podul de la Ponoarele are o inaltime de 13 metri si o lungime de 30 metri. S-a format in urma prabusirii unui perete din Pestera Ponoare.

 Citeste si: Obiective turistice in Maramures. Plai cu flori, plai cu istorie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....