Schimbari majore care vor face lumea de nerecunoscut pana in 2100

Schimbari majore care vor face lumea de nerecunoscut pana in 2100

Urmasii nostri ar putea avea sansa , in cele din urma, de a stopa efectele imbatranirii! In acelasi timp, din pacate, nu vor avea conditii de viata tocmai bune. Pamantul s-ar putea transforma intr-o sera uriasa, din cauza schimbarilor climatice! Asadar, sa vedem ce s-ar putea intampla intr-un viitor nu atat de indepartat.

Ce schimbari radicale s-ar putea produce pe Terra, pana in anul 2100:

1. Vom putea calatori de la Berlin la New York in 3 ore. In 2100, Europa si America de Nord ar putea fi conectate printr-un tunel Atlantic. Prin acest tunel, vor fi instalate tuburi de vid, astfel incat trenurile vor putea sa se deplaseze cu o viteza maxima de aproape 7000 km/h!Datorita campurilor magnetice si a independentei meteorologice, spatiul de vid va permite trenului sa calatoreasca de la Berlin la New York in doar 3 ore!

2. Nu vor exista paduri tropicale. Deja jumatate din padurile tropicale din lume sunt disparute! Daca rata distrugerii continua, pana in 2100, toate vor disparea. Se stie ca 75% din viata de pe Pamant se afla in padurile tropicale(multe speciiinca nedescoperite de oameni). Din pacate, toate acestea vor fi distruse...

3. Oamenii ar putea stopa fenomenul de imbatranire. Chiar si in trecut, oamenii de stiinta au cautat metode de intinerire! La acel moment, insa, inca nu stiau exact de ce imbatranim. Astazi, cercetatorii stiu ca procesul se intampla pentru ca, pe masura ce trece timpul, se acumuleaza erori la nivel celular. Asadar, ar putea fi posibil pana in 2100 sa existe un mecanism de corectare a acestor erori, inversandu-se practic procesul. De fapt, oamenii de stiinta cunosc deja aproximativ 60 gene care au impact asupra procesului de imbatranire.

4. 21 tari ar putea deveni deserturi. Daca nu se gaseste o modalitate de mentinere a temperaturii in limite normale, bazinul mediteranean se va schimba chiar mai mult decat a facut-o in ultimii 10 000 ani! Asta inseamna ca padurile se vor rarii si apoi se vor transforma in desert. Fenomenul va afecta sudul Spaniei, dar si alte 20 tari care apartin bazinului mediteranean.

5. Este posibil sa ramanem fara alimente, pana in 2100. Daca continuam obiceiurile alimentare de astazi, lumea nu ne va putea oferi suficienta hrana pana in 2100. Mai exact, potrivit unui sociobiolog de la Harvard, chiar daca fiecare persoana devine vegetariana, terenurile agricole nu vor putea sustine 10 miliarde de oameni. Mai mult, pana in 2030, mancarea va fi deja un lux! Unele alimente s-ar putea scumpi cu pana la 180%!

6. Nivelul marii poate creste cu pana la 2,5 metri. Un satelit a inceput sa inregistreze cresterea nivelului marii in 1993. De atunci, acesta a crescut cu 18-20 cm! In acest ritm, pana in 2100, se estimeaza ca nivelurile vor ajunge la 2,5 metri!. Asta inseamna ca multe linii de coasta din intreaga lume vor fi amenintate. Multe lucruri vor fi expuse riscului din cauza acestui fenomen, inclusiv poduri, drumuri, aprovizionare cu apa etc. De fapt, se poate ajunge la furtuni si inundatii, iar sursele de apa dulce ar putea fi contaminate de apa sarata, care ar putea afecta ecosistemele naturale si aprovizionarea cu apa agricola.

7. Pamantul s-ar putea transforma intr-o sera. Urmasii nostri ar putea sa nu mai traiasca bucuria de as e bucura de umbra produsa de un nor, in 2100! Norii ar puitea sa dispara pana atunci!Fara acestia temepratura ar creste peste masura! Cel mai probabil, planeta va deveni o mare sera: oceanele ar putea deveni fierbinti, secetele si inundațiile se vor inmulti, iar aerul ar fi alimentat cu CO2. Ca urmare, conditiile de viata de pe Pamant ar deveni mult mai dificile.

Citeste si: Ce s-ar intampla daca ar disparea gravitatia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu cateva decenii in urma, oamenii nici macar nu se puteau gandi la un computer portabil sau...
O vorba veche din popor spune ca Norocul ti-l faci singur. In multe situatii de viata, aceasta...
Societatea evolueaza fara oprire. Apar lucruri. Dispar lucruri. E in legea firii, cum se spune. Sa nu...