Buget lunar, economii

Lista articolelor despre buget lunar si economii pe AflaCum.ro

Articole despre buget lunar si economii

Citeste cele mai noi articole despre buget lunar si economii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buget lunar si economii, pe AflaCum.ro!

Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva strategii de planificare a bugetului lunar:

In primul rand trebuie sa va faceti un buget, care sa cuprinda salariul lunar brut si net, o lista cu cheltuielile curente, o lista cu cheltuielile viitoare si banii pe care ii puteti pune de-o parte.

Daca venitul lunar este mai mare decat cheltuielile, atunci puteti pune banii ramasi intr-un cont de economii, cu dobanda sau ii puteti investi in bonuri de tezaur, fara risc de pierdere, la bursa sau in bunuri imobiliare.

Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le pastrezi. Din fericire, exista trucuri simple prin care poti prelungi durata de viata a unui produs de infrumusetare, fie ca e vorba despre o oja sau despre un produs de machiaj. Astfel, vei reusi sa economisesti bani!

Trucuri de frumusete care te vor ajuta sa economisesti bani:

Curata placa de indreptat parul cu bicarbonat de sodiu si apa. Placile de apr si ondulatoarele se murdaresc rapid din cauza diferitelor produse pentru par. Mai mult, pot deveni dificil de curatat! Multe persoane cheltuiesc, astfel, multi bani pe o noua placa de indreptat parul sau pentru a o curata, fara sa stie ca exista o modalitate usoara si eficienta de a rezolva problema! E nevoie doar de bicarbonat de sodiu si de apa! Amesteca bicarbonatul de sodiu si apa intr-un castron si aplica-l cu un burete pe placa de par. Lasa amestecul sa actioneze o jumatate de minute, apoi sterge placa folosind un servetel. Bicarbonatul de sodiu ajuta la uciderea bacteriilor si va permite sa iti indrepti parul fara probleme.

Economiile au logica in orice gospodarie, mai ales daca bugetul nu este unul prea mare. E important, insa, sa stii pe ce trebuie sa faci economii. Exista lucruri pe care chiar merita sa dai bani mai multi, deoarece variantele lor mai ieftine iti vor crea probleme intr-un timp relativ scurt. Iata o lista de produse pentru care nu ar trebui sa te zgarcesti atunci cand le comercializezi!

Lucruri pe care e bine sa nu economisesti, chiar daca ai un buget redus:

Becuri. Becurile incadescente traditionale sunt mult mai ieftine decat becurile LED, insa nu sunt deloc de preferat! 1. Consuma mai multa energie, ceea ce inseamna factura mai mare la energie; 2. Se ard mult mai repede decat LED-urile, iar schimbarea lor frecventa presupune o investitie inutila!

O multime de strategii de economisire se bazeaza pe refuzul de a cumpara lucruri scumpe. Totusi, exista articole piperate ca pret pe care nu ar trebui sa le eviti, deoarece sanatatea ta depinde de calitatea acestora.

Am facut o lista cu achizitii scumpe pe care ar trebui sa le faci, chiar si atunci cand incerci sa economisesti:

1. Incaltaminte. Nu sunt suficient de bogat pentru a cumpara lucruri ieftine, spunea Rothschild. Este mai bine sa porti o pereche de pantofi scumpi decat doua perechi de pantofi ieftini, care sunt confectionati din materiale ieftine si nesanatoase. Intr-o saptamana, s-ar putea sa ai probleme cu talpile si nu numai. Ca sa nu mai vorbim ca incaltamintea ieftina se poate rupe rapid. Pe langa sanatatea picioarelor, pantofii de calitate iti vor asigura un aspect respectabil.

Sa faci economii nu e deloc usor, mai ales daca iti place sa cheltuiesti repede si pe lucruri nu intotdeauna necesare. Cu putin efort si organizare, poti, insa, pune bani deoparte, chiar daca nu esti cel mai chibzuit om de pe pamant. Exista 3 metode de economisire care, aplicate corect, nu dau gres!

Cum sa faci economii:

Economiseste in etape. Aceasta metoda se intinde pe parcursul unui an(52 saptamani). Algoritmul e simplu: pune in fiecare saptamana deoparte o suma putin mai mare. Incepi, sa zicem, in prima saptamana a anului cu 5 lei. A doua saptamana, regula spune sa pui 10 lei. A treia saptamana, 15 lei si tot asa, pana in ultima saptamana a anului, cand ar trebui sa pui deoparte 260 lei. Daca respecti metoda, vei ajunge la o economie anuala de 6890 lei! Nu e rau deloc, asa-i? Daca ti se pare dificil sa actionezi in fiecare saptamana, aplica metoda lunar.

Omul modern subestimeaza, adesea, rolul micilor cheltuieli. Acesta este motivul pentru care, adesea, nu stie exact ce cheltuieli ar trebui sa reduca. Tot ce trebuie sa faci pentru a iesi din acest labirint este sa analizezi cu atentie propriile obiceiuri de cumparare. Odata ce ai clarificat aceste aspecte, poti cauta alternativele mai ieftine.

Cumparaturi ce par ieftine si neimportante, dar care diminueaza bugetul unei familii:

Sampoane si geluri de dus in sticle de plastic. Gelurile de dus si sampoanele sunt adesea vandute in recipiente de plastic foarte groase, ce ar putea fi utilizate pentru o perioada lunga de timp. Odata ce ai golit continutul original, nu arunca recipientul! Cumpara sampon/gel de dus la punga si transfera-l in minibazinul gol de plastic. La fel vei proceda si daca detii dozatoare pentru sapun. Cumperi punguta, o desigilezi si torni lichidul in dozator. Avantajul acestui obicei? Mai putini bani cheltuiti. Samponul/gelul la punga este mai ieftin.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand esti tanar, poti face o multime de bani din economii, fara sa iti iei de la...
Intretinerea unei locuinte poate fi destul de costisitoare, mai ales daca locuiti la casa. Exista, insa, anumite...
Economiile sunt greu de facut in zilele noastre, cand nevoia de consum e alimentata sistematic, iar confortul...
Un consultant financiar este o persoana care se ocupa cu realizarea unor planuri financiare pentru pensii sau...
Banii au devenit, ne place sau nu, un mijloc fara de care omul modern nu se poate...
Anual, milioane de parinti cheltuie sume considerabile de bani pentru achizitionarea rechizitelor scolare ale copiilor lor. Iata...