Despartire, cearta cuplu

Lista articolelor despre despartire si cearta cuplu pe AflaCum.ro

Articole despre despartire si cearta cuplu

Citeste cele mai noi articole despre despartire si cearta cuplu publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre despartire si cearta cuplu, pe AflaCum.ro!

In orice relatie, oricat de stabila si de fericita ar fi, apar la un moment dat mici neintelegeri sau chiar momente tensionate ce pot degenera in cearta. E firesc sa se intample, deoarece oamenii au opinii diferite, in multe cazuri. In plus, exista si o multime de situatii mai subtile ce par inofensive, dar care pot distruge relatia fara sa constientizezi.

8 obiceiuri banale care pot duce la despartire:

1. Amintesti de momente neplacute. Cadn purtati o discutie mai aprinsa, ar trebui sa aveti un singur scop: rezolvarea peroblemei. Nicidecum hranirea orgoliului personal sau dorinta acuta de a avea dreptate nu vor face bine relatiei voastre. Aceste dorinte nocive ii fac pe multi parteneri/partenere sa aminteasca din senin un subiect sensibil din trecut. Daca ii scoti ochii pentru ceva ce a facut anul trecut si care trebuia ingropat, nu vei rezolva nimic. Din contra, vei indeparta persoana draga de langa tine, incet si sigur!

Certurile de cuplu sunt fenomene normale. Evitarea lor poate parea un factor de stabilitate, insa nu e deloc asa. S-a demonstrat ca un conflict nesolutionat distruge mai devreme sau mai tarziu o relatie. Asadar, nu fugi de probleme, ci incearca sa le rezolvi impreuna cu persoana iubita!

Cum sa treci peste certurile din cuplu. Tine cont de aceste tehnici

Programeaza o ora si un loc unde sa discutati despre probleme. O cearta poate parea spontana, insa nu e asa! Intotdeauna, exista o cauza cu radacini adanci. Daca simti ca discutia degeneraza, stabileste ora si un loc pentru a vorbi despre problemele nerezolvate de cuplu! Astfel, amandoi veti avea timp sa va pregatiti pentru discutie, fara a arunca vorbe pe care s-ar putea sa le regretati! Stii cum se spune: la nervi zicem multe!

Rata divorturilor a crescut semnificativ la nivel global, incepand cu 1970. Acest fenomen destul de galopant i-a determinat pe oamenii de stiinta sa caute, necontenit, cauzele rupturilor familiale. De asemenea, s-au studiat si factorii care pot face o casnicie reusita si armonioasa, tinand cont de de varsta si de nivelul de educatie al membrilor cuplurilor.

Exista si studii aparte care au gasit corelari intre genele umane si calitatea casniciilor.

Legatura dintre gene si casnicia fericita. Cercetatorii de la Universitatea din Arkansas au studiat 71 cupluri, proaspat casatorite! In timpul cercetarii, au fost create sondaje in care participantii au raspuns anumitor intrebari legate de relatiile lor. Aceste sondaje au fost faucte la fiecare 4 luni, vreme de 3 ani. Intre timp, cercetatorii au recoltat si probe ADN de la subiecti. Astfel, s-a descoperit faptul ca o variatie genetica ar putea fi responsabila pentru o casatorie de succes . Potrivit rezultatelor, persoanele care au avut gena casatoriei au raportat relatii mai fericite in comparatatie cu cei care nu aveau aceasta gena(variatie genetica).

Neintelegerile, tensiunile, certurile apar in orice cuplu, mai devreme sau mai tarziu. Important este sa inveti cum sa le gestionezi, astfel incat relatia sa nu aiba de suferit in mod decisiv. Scandalurile repetate nu fac decat sa perimeze relatia. Ele pot degenera, iar despartirea devine inevitabila.

Cand cearta nu poate fi evitata, e bine sa o transformati intr-un atu. Cum faceti asta? Incercati amandoi sa comunicati eficient si controlati-va, pe cat posibil, primele instincte, cele care pot aduce actiuni reprobabile, jigniri inutile. Nu e usor, dar daca va respectati si va iubiti, o sa reusiti! Iata cateva greseli comune care adancesc criza in cuplu. Incercati sa nu le repetati:

1. Critici fara sa fii concret/a. Atunci cand te certi cu jumatatea ta, evita sa etalezi toate frustarile acumulate in relatie. Fii concret/a! Critica pe situatie! Spune: Ai facut asta acum si ma deranjeaza! Nu folosi expresii de genul: Asa faci mereu! M-am saturat! Cand generalizezi, persoana iubita se simte anulata, deoarece critici intreaga sa fiinta umana. Asadar, fii exact/a atunci cand aduci o critica celui/celei pe care o iubesti. De asemenea, adu argumente pentru a-ti sustine nemultumirea. Altfel, celalalt se va simtit atacat pe nedrept.

Despartirile sunt dificile pentru orice om, fie ca acesta recunoaste sau nu. Emotiile tale sunt violente, dupa un astfel de episod nedorit. Daca adaugi si stresul, poti fi sigur ca intreaga situatie are un impact negativ asupra corpului tau.

Iata ce se intampla co organismul unui om, dupa ce incheie o relatie de iubire:

1. Anxietate si insomnie. Oamenii sunt programati sa aiba nevoie de contact uman. Cand pierzi acest contact cu persoana iubita, durerea se simte. Nevoia de atingere este exacerbata, iar asta provoaca anxietate. Mai multe studii au aratat ca durerea dupa o despartire activeaza aceeasi parte a creierului care este stimulata de dependenta de cocaina!

Micile neintelegeri duc adesea la certuri in randul cuplurilor. Exista vreo cale de a nu te certa deloc? Din cate se pare, nu exista. Toate cuplurile au neintelegeri. Esential este sa stii sa iesi cu bine din aceste momente tensionate. Altfel, relatia se va destrama. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Numara pana la 10. Cand auzi ceva ce nu iti place sau nu esti de acord cu persoana iubita, respira adanc si numara pana la 10. Nu vreti sa iti ranesti partenerul/a sub impulsul momentului, nu-i asa?

2. Alegeti un semnal care sa insemne stop pentru amandoi. Atunci cand un scandal cu persoana iubita tau se apropie de punctul culminant, este foarte important sa opresti lupta, folosind un semnal secret ales prin conventie. Poate fi un gest sau un cuvant amuzant, spre exemplu. Astfel, partenerul/a va realiza ca esti la capatul rabdarii si se va opri.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Despartirile nu sunt usoare si poate fi destul de stanjenitor sa dati ochii cu fosta sau fostul. ...