Cum sa te impaci cu persoana iubita. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa te impaci cu persoana iubita. Tine cont de aceste sfaturi

Micile neintelegeri duc adesea la certuri in randul cuplurilor. Exista vreo cale de a nu te certa deloc? Din cate se pare, nu exista. Toate cuplurile au neintelegeri. Esential este sa stii sa iesi cu bine din aceste momente tensionate. Altfel, relatia se va destrama. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Numara pana la 10. Cand auzi ceva ce nu iti place sau nu esti de acord cu persoana iubita, respira adanc si numara pana la 10. Nu vreti sa iti ranesti partenerul/a sub impulsul momentului, nu-i asa?

2. Alegeti un semnal care sa insemne stop pentru amandoi. Atunci cand un scandal cu persoana iubita tau se apropie de punctul culminant, este foarte important sa opresti lupta, folosind un semnal secret ales prin conventie. Poate fi un gest sau un cuvant amuzant, spre exemplu. Astfel, partenerul/a va realiza ca esti la capatul rabdarii si se va opri.

3. Nu incerca sa castigi. Nu trebuie sa ai intotdeauna dreptate. Intr-o cearta cu omul iubit, nu trebuie sa existe bine si rau. Chiar daca va simti ca ai dreptate in acele momente tensionate, constientizeaza ca dupa discutie, acel lucru nu va mai fi la fel de important! Invata sa lasi de la tine pentru binele cuplului. Ambii parteri trebuie sa faca asta intr-o relatie sanatoasa.

4. Unele probleme nu merita cearta. Este normal sa existe diferente de opinie, mai ales cand trebuie sa te obisnuiesti cu stilul de viata al altei persoane. Dar exista probleme care nu merita sa fie combatute. Acestea, pe termen lung, nu provoaca decat stres si resentimente. Alege cu intelepciune ce cauze merita abordate in cuplu.

5. Imbratiseaza-l/o. Dupa un scandal, nu doresti sa intri in contact fizic cu cel/a aflat/a in fata ta. Cu toate acestea, orice atingere iti va aminti ca iubesti respectiva persoana si ca doresti sa fii in continuare impreuna cu ea. Nu te teme sa ceri o imbratisare si sa oferi una, dupa un moment tensionat. Acest comportament va poate ajuta sa evitati certurile mai mari.

6. Nu e nicio problema sa adormi suparat/a. Expertii considera ca nu este necesar sa ajungeti la un acord chiar in ziua in care aveti un mare scandal. Luati-va timp, odihniti-va suficient si incercati sa va treziti, a doua zi, cu alta stare de spirit. Nu va faceti griji: relatia nu va avea de suferit in timpul noptii.

7. Apeleaza la umor. Incearca o gluma! Este o modalitate foarte buna de a alunga tensiunea. Nu incerca sa fii ironic cu partenerul. 

8. Ofera momente de placere. Mediul inconjurator are o influenta mare asupra relatiei tale. O atmosfera negativa poate transforma, cu usurinta, o neintelegere intr-un mare scandal. Daca ti-e foame sau daca locul in care va aflati este plin de oameni zgomotosi ce fac comunicarea imposibila, tensiunea va creste. Lasa discutia deoparte! Gandeste-te la ceva ce va oferi relaxare pentru amandoi. Poate e timpul sa luati cina si sa lasati problema pentru altadata!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Certurile de cuplu sunt fenomene normale. Evitarea lor poate parea un factor de stabilitate, insa nu e...
Neintelegerile, tensiunile, certurile apar in orice cuplu, mai devreme sau mai tarziu. Important este sa inveti cum...
Multe femei, in special cele tinere, se simt adesea nesigure in relatiile lor de dragoste. Ei bine,...