Furculita, fotografii

Lista articolelor despre furculita si fotografii pe AflaCum.ro

Articole despre furculita si fotografii

Citeste cele mai noi articole despre furculita si fotografii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre furculita si fotografii, pe AflaCum.ro!

Daca ti-ai cumparat o vesela noua, nu te grabi sa o arunci pe cea veche! Ai putea sa gasesti vaselor invechite alte utilitati. Spre exemplu, furculitele ar putea fi transformate cu usurinta in...stative pentru fotografii.

DE CE AI NEVOIE

- 2 furculite;

Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai bine, daca nu prin intermediul fotografiilor care vor dainui peste ani. Esti nemultumit/a de felul in care ti-a iesit poza pe nisipul fierbinte? Ai vrea sa o postezi pe o retea de socializare, dar nu iti place deloc? Probabil, ai gresit ceva in pozitionarea corpului...

Greseli care strica fotografiile de pe plaja:

Picior dublu

Ai sters din greseala o fotografie sau mai multe din telefonul tau mobil? Nu e un proces ireversibil. Le poti recupera. Citeste acest articol si vei afla cum, indiferent daca ai iPhone sau un Android.

Cum sa recuperezi pozele sterse dintr-un iPhone:

- in partea de jos, exista pictograma Albums, pe care o selectezi. Acolo o sa dai de folderul Recently deleted(sterse recent), in care se afla ultimele fotografii pe care le-ai sters. Actioneaza relativ repede! In 30 zile, acest folder sterge automat continutul!

Multi amatori de fotografie cred ca munca modelelor profesioniste consta doar in a fi dragute, fotogenice si mereu in fata camerelor. Nu e deloc asa! O fotografie profesionala tine si de abilitatea celui fotografiat de a se prezenta in mod corect. Iata cele mai comune greseli pe care oamenii le fac in fata obiectivului foto.

Tine barbia sus. In orice fotografie, gatul trebuie sa fie vizibil. Incearca sa nu inclini capul inainte, deoarece vei avea o privirea grea si nu prea placuta. Incearca sa tii barbia dreapta. Probabil, te vei simti nefiresc, dar asa fotografia iese bine. Gatul va parea mai subtire si vei adauga, in acelasi timp, un sentiment de eleganta si de potrivire imaginii de ansamblu.

foto corecta 1

Iti place sa fotografiezi? Indiferent daca ai un aparat profesional sau un telefon performant, nu ar trebui sa ratezi fotografiile preferate pe timp de...ploaie. Sunt aparte si pot oferi imagini care sa iti uimeasca prietenii. Ai grija sa te imbraci corespunzator si sa te feresti de descarcarile electrice, daca e cazul.

Iata o lista de sfaturi care te vor ajuta sa prinzi cele mai tari instantanee pe timp de ploaie:

Nu neglija echipamentul. Protejeaza aparartul de precipitatii. Daca stai mai mult prin ploaie, e posibil ca geaca sa nu protejeze cum trebuie obiectivul. In acest caz, cumpara un husa antiploaie sau creeaza una acasa. Ai nevoie de folie.pungi de plastic si nitica pricepere. Daca ai aparat cu zoom, fii atent! La schimbarea focalelor apa se poate infiltra mult mai usor. Sigur, exista si obiective construite special sa reziste in fata intemperiilor. Daca ai asa ceva, nu trebuie sa iti mai faci griji.

Furculita este unul dintre primele lucruri pe care le asezam pe masa cand ne pregatim sa mancam. In cultura europeana si nu numai, acest tacam este indispensabil. Ce poate multa lume nu stie e faptul ca furculita nu a fost folosita la scara larga sute de ani de la momentul inventarii!

Furculita a fost folosita inca din vechi timpuri. In China, au fost descoperite urme ale folosirii furculitelor in siteuri arheologice diin timpul dinastiei Shang (1600 i.Hr.-1050 i.Hr). De asemenea, au fost gasite picturi in anumite morminte, din aceeasi perioada, ce reprezinta scene in care oamenii mancau cu furculite cu doi dinti. In acele timpuri, furculitele erau confectionate din lemn sau din oase de animale. In Egiptul Antic, o ustensila asemanatoare furculitei de azi era folosita la gatit. Apoi, a fost utilizata ca tacam.

Furculita moderna, asa cum o cunoastem, a fost creata in secolul al IV-lea in Imperiul Bizantin. Prima inregistrare istorica a utilizarii acestui tacam in Europa a fost facuta de cardinalul Peter Damian. Acesta spune ca Theophano Sklereina, sotia Imperatorului Otto II, a scos ustensila si a folosit-o la un banchet oficial in 972. Cu totii au ramas surprinsi de gest.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Marimea pozei este importanta in mediul virtual. Daca fotografia este prea mare, pagina respectiva se va incarca...
Luminitele de Craciun sunt foarte frumoase si deoarece sunt expunse doar cu ocazia sarbatorilor de iarna, multe...
Daca v-ati intrebat vreodata cum puteti face fotografii reusite de la geamul avionului, iata cateva sfaturi ce...