Cum sa asezi tacamurile corect in farfurie

Cum sa asezi tacamurile corect in farfurie

Modul in care te asezi la masa tine de educatie. La fel si felul in care mananci. Deasupra marginii mesei trebuie sa fie doar capul aplecat, nu si umerii. De aceea, e esential sa te asezi cu scaunul la o distanta optima de masa. Nici prea departe, nici prea aproape!

Asadar, e indicat sa miscam doar capul cand mancam, fara a da senzatia ca suntem roboti sau ca am intepenit. Fii atent, dar natural! Acum, ca am lamurit-o cu pozitia corpului la masa, sa vedem cum trebuie sa folosim tacamurile:

1. Lingura si cutitul - acestea vor sta in mana dreapta, cu exceptia stangacilor.

2. Furculita si cutitul - cand tai un preparat, furculita trece in mana stanga, iar cutitul , evident, in dreapta. Dupa ce tai, furculita revine in mana dreapta.

3. In timp ce mananci, tine tacamul deasupra farfuriei si nu gesticula cat il ai in mana. Evident, risti sa murdaresti o persoana de langa tine.

4. Scaparea tacamului din mana. Ai scapat tacamul? Nu e o drama. Ridica-l incet si pune-l pe servetel. Nu il refolosi. Le poti face greata celor din jur.

5. Dupa terminarea unui fel de mancare. Cand se intampla asta, in farfuria ce urmeaza sa fie ridicata de la masa, vei aseza cutitul si furculita paralel, cu dintii in jos.

6. Bei sau te ridici de la masa in timpul servirii unui fel de mancare(toaleta, dans) - in aceste situatii pune cutitul pe marginea farfuriei in partea dreapta(cu lama spre interior) si furculita pe partea stanga(cu dintii spre interior).

7. Cand farfuria este goala, dar mai vrei sa mananci din felul respectiv, asaza tacamurile in farfurie in forma de X.

8. Ai terminat de mancat. Pune tacamurile in paralel pe farfurie. Daca ti se recomanda sa le pastrezi, asaza-le pe farfuria de dedesubt sau pe servetel.

9. Spargi un obiect din vesela gazdei. Daca esti invitat de un prieten la el acasa si scapi paharul de vin din mana, codul bunelor maniere spune ca trebuie sa te oferi sa i-l cumperi. Nu conteaza daca gazda accepta sau refuza.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vremea severa in Romania se poate referi la o furtuna puternica si de durata care sa aiba...
Am cumparat, folosit, stricat, incercat, pretuit si aruncat multe feluri de tacamuri de-a lungul vietii. Asa am...