Cum sa asezi tacamurile corect in farfurie

Cum sa asezi tacamurile corect in farfurie

Modul in care te asezi la masa tine de educatie. La fel si felul in care mananci. Deasupra marginii mesei trebuie sa fie doar capul aplecat, nu si umerii. De aceea, e esential sa te asezi cu scaunul la o distanta optima de masa. Nici prea departe, nici prea aproape!

Asadar, e indicat sa miscam doar capul cand mancam, fara a da senzatia ca suntem roboti sau ca am intepenit. Fii atent, dar natural! Acum, ca am lamurit-o cu pozitia corpului la masa, sa vedem cum trebuie sa folosim tacamurile:

1. Lingura si cutitul - acestea vor sta in mana dreapta, cu exceptia stangacilor.

2. Furculita si cutitul - cand tai un preparat, furculita trece in mana stanga, iar cutitul , evident, in dreapta. Dupa ce tai, furculita revine in mana dreapta.

3. In timp ce mananci, tine tacamul deasupra farfuriei si nu gesticula cat il ai in mana. Evident, risti sa murdaresti o persoana de langa tine.

4. Scaparea tacamului din mana. Ai scapat tacamul? Nu e o drama. Ridica-l incet si pune-l pe servetel. Nu il refolosi. Le poti face greata celor din jur.

5. Dupa terminarea unui fel de mancare. Cand se intampla asta, in farfuria ce urmeaza sa fie ridicata de la masa, vei aseza cutitul si furculita paralel, cu dintii in jos.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuintele sunt caracteristici general valabile in lumea oamenilor. Indiferent ce facem si unde ne aflam, la munca,...
Am cumparat, folosit, stricat, incercat, pretuit si aruncat multe feluri de tacamuri de-a lungul vietii. Asa am...