Ghiveci, plante

Lista articolelor despre ghiveci si plante pe AflaCum.ro

Articole despre ghiveci si plante

Citeste cele mai noi articole despre ghiveci si plante publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ghiveci si plante, pe AflaCum.ro!

Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de specialitate, ambalate in hartie(carton). Desi pare usor sa cumperi seminte pentru gradina ta, exista anumite lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca vei produce plante sanatoase.

1. Verifica perioada de valabilitate a semintelor. Nu cumpara seminte expirate, deoarece acestea ar putea fi deteriorate. In aceasta situatie, productia va fi afectata in procent covarsitor.

2. Cumpara cat ai nevoie. Fa un plan pentru gradina ta! Nu cumpara seminte decat daca stii ca ai unde sa le sadesti. Un surplus inseamna bani pierduti, deoarece semintele ramase nu mai sunt bune si anul urmator(in cele mai multe cazuri).

Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci ai nevoie de aceste plante! Iti prezentam o lista de 7 plante care te vor bucura cu florile lor indiferent de luna in care te regasesti.

Petunia infloreste tot anul . E indragostita de soare si poti decora cu ea suprafete mari de gradina, separate in diferite straturi.

Sedum isi arata florile exact cand gradina ta e mai lipsita de culoare, la inceputul toamnei. Florile acestei superbe plante capata o cromatica tot mai vie pe masura ce temperaturile incep sa scada.

Cactusii sunt plante ornamentale, care necesita o ingrijire deosebita in ceea ce priveste lumina soarelui, apa si solul.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Cand apar primii spini, permiteti plantei sa respire. Semintele plantate vor germina in cateva saptamani si cactusii vor creste destul de incet, asadar spinii vor aparea in decurs de o luna. O data ce acestia sunt vizibili, lasati cactusul sa respire, indepartand folia transparenta de pe acesta in timpul zilei. Cu cat cactusul se dezvolta mai mult, cu atat puteti sa-l lasati descoperit mai mult timp, deoarece va fi suficient de dezvoltat si nu va avea nevoie de aceasta.

Gradinarii experimentati si amatori sunt uneori impotriva ameliorarii solului pe care il cultiva.

Deoarece solurile sunt diferite in functie de clima si compozitie, pamantul din gradina sau ghiveci are nevoie de anumite imbunatatiri pentru a fi cultivat.

Ameliorarea solului este o sarcina comuna pentru lucratorii din agricultura, fie ca sunt angajati intr-un proiect mic sau unul de mare amploare. Pentru a face imbunatatirile funciare in mod eficient, agricultorii si gradinarii trebuie sa isi foloseasca toate competentele necesare unui bun cultivator.

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest gen mor din cauza ingrijirii exagerate. Gradinaritul de interior presupune un climat artificial in care toate plantele au nevoie de o perioada de acomodare. Asadar, nu te impacienta, daca vezi cateva frunze picate la inceput! Mai bine concentreaza-te pe aflarea conditiilor de crestere in functie de tipul plantei! Abia apoi, poti rezolva o problema!

Iata cateva greseli comune de ingrijire a plantelor de interior:

1. Udarea excesiva. Ucigasul numarul unu al plantelor de apartament este apa in exces. Udarile necontrolate provoaca putrezirea radacinilor. Nu lasa, asadar, plantele din interior sa balteasca si, mai ales, nu le uda pe toate dupa acelasi program. Unele au nevoie de apa mai multa, altele de umiditate scazuta!

Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca nu sunt supuse intemperiilor si daunatorilor, precum cele aflate in natura. Un element esential pentru bunastarea plantelor il reprezinta ingrasamantul. Un pamant fertil va asigura, evident, o buna dezvoltare a plantei atat de dragi tie.

Poti folosi ingrasaminte chimice din comert. Noi iti recomandam, in schimb, o varianta naturala, la indemana. Este vorba despre ingrasamantul din coji de cartofi!

Ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...
Plantele ofilite pot fi salvate. Exista o singura conditie: radacinile sa fie in stare buna! Asadar, mai...
Florile pot schimba radical in bine aspectul oricarei locuinte, indiferent de marimea si de complexitatea acesteia din...
Plantele de interior au nevoie de o ingrijire adecvata, chiar daca sunt ferite de intemperii. Indepartarea frunzelor...
Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa...