Gogonele, marinada

Lista articolelor despre gogonele si marinada pe AflaCum.ro

Articole despre gogonele si marinada

Citeste cele mai noi articole despre gogonele si marinada publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gogonele si marinada, pe AflaCum.ro!

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:

Ardei grasi si gogonele in marinada. Ingrediente pentru 2,1 litri(3 borcane de 700 mililitri):

- 800 g de ardei grasi;

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Sunt multe retete de gogonele la otet sau murate. Ne vom opri, astazi, asupra unei retete care va scoate in evidenta aroma gogonelelor. O reteta pentru amatorii de mancaruri mai sarate.

Gogonele pentru iarna. Ingrediente:

Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an, mai ales in perioada toamnei, pentru a le savura cu placere pe tot parcursul sezonului rece. Daca nu ai experienta la asa ceva, iti dam o mana de ajutor, cu o reteta simpla, dar pe care o vei repeta cu siguranta. Gogonele astea murate sunt delicioase!

Cum sa pregatesti gogonele murate cu usturoi si verdeata. Ai nevoie de:

- 5 kg de gogonele;

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai ales in sezonul rece. Aceste tomate neajunse la maturitate contin vitaminele A,B C si E, astfel ca prin consumul lor poti combate virozele si racelile.

Gogonelele se consuma, de obicei, in stare de conservare, alaturi de varza, castraveti, radacinoase(telina, pastarnac) si pepene verde necopt. Cu totii am auzit de MURATURI si, macar o data in viata, le-am mancat cu pofta! Dar gogonelele se mai pot prepara si altfel. Spre exemplu, putem face SALATA de GOGONELE.

 Ingrediente:

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.

Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.

Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.

Ingrediente:

- 60 grame gogonele,
- 1kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc...