Marar, sare

Lista articolelor despre marar si sare pe AflaCum.ro

Articole despre marar si sare

Citeste cele mai noi articole despre marar si sare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre marar si sare, pe AflaCum.ro!

Bogat in ulei volatin, mararul este originar din zona medietaneana si din sudul Rusiei.

Mararul se cultiva toamna si primavara, dar atunci cand lipseste de pe piata, il putem consuma fie conservat, fie uscat.

In sare:

Mararul este o planta aromatica  folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Poti semana marar incepand cu mijlocul primaverii pana in toamna. Astazi, iti vom prezenta o metoda putin altfel de cultivare a mararului; o metoda care sporeste recolta. Secretul tine de felul cum tratezi semintele inainte de semanare!

Cum sa cultivi mararul. Pasi:

- inmoaie semintele de marar in peroxid de hidrogen(apa oxigenata) pentru o jumatate de ora. Motivul? Semintele sunt acoperite cu un invelis de eter, de aceea germineaza mai greu. Inmuindu-le in peroxid de hidrogen, le vei ajuta sa germineze mult mai repede(in circa o saptamana);

Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa, un element comun care poate face mult rau plantelor, indiferent de specie: daunatorii! Acestia pot afecta florile, frunzele si chiar radacina, ceea ce se va dovedi fatal pentru planta preferata! Din fericire, exista un truc simplu dar foarte eficient impotriva daunatorilor!

Reteta cu sare impotriva daunatorilor:

- presara o mana de sare Epson la radacina plantei afectate. Ai grija ca sarea nu ii atinga tulpina! Vorbim despre un tratament eficient, organis si ieftin!

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la medici. Un studiu recent arata , insa, contrariul. Sarea lupta impotriva cancerului!

Studiu. Un studiu realizat in China la Universitatea Nanjing pe soareci arata ca o dieta bazata pe sare din belsug poate activa celulele imunitare, care ajuta la blocarea cresterii tumorilor! O tumora , indiferent daca e benigna sau maligna, poate fi oprita din crestere! Mai exact, cancerul stagneaza!

Cum actioneaa sarea impotriva cancerului? Mai multi soareci cu 2 tipuri de cancer(de piele si mamar) au primit cantitati normale de sare. Un alt efectiv de soareci cu aceleasi suferinte au primit cantitati ridicate de sare. Experimentul a durat 16 zile.

Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor reci, acumulam multe toxine prin intermediul hranei, asa ca primavara e necesar un detox. O solutie simpla si foarte eficienta? Salata de castraveti cu marar!

Ingrediente:

- 3-4 castraveti proaspeti;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mararul este o verdeata extrem de folosita in bucataria romaneasca si nu numai. Nu e o planta...
Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt...
Sarea si nisipul sunt dusmanii traditionali ai ghetii formate pe drumurile din Romania. Din pacate, sarea erodeaza...
Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna....
Sarea de Himalaya(aurul alb) este cea mai pura sare din lume, fiind un adevarat izvor de sanatate....
Lenjeria intima reprezinta o alegere strict personala. Unele persoane aleg diferite culori, iar altele prefera albul, care,...