Munca, sanatate

Lista articolelor despre munca si sanatate pe AflaCum.ro

Articole despre munca si sanatate

Citeste cele mai noi articole despre munca si sanatate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre munca si sanatate, pe AflaCum.ro!

Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea generala de sanatate. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Tineti sub control stresul, identificand sursele acestuia (problemele de la locul de munca, de la scoala sau ingrijirea unei alte persoane) si urmarind modul in care reactionati in situatii stresante. Cele mai bune metode de reducere a stresului sunt tehnicile de relaxare si de respiratie.

Inconjurati-va de persoane care va sustin, cum ar fi membri ai familiei si prieteni, ce va pot face sa va simtiti bine in pielea voastra si care sa va respecte limitele si nevoile.

Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie pentru a avea grija de corpul nostru. Nu e chiar asa. Un stil de viata sanatos nu inseamna neaparat cheltuieli majore. Exista o multime de alternative ieftine. Ne trebuie doar putina dorinta si ceva creativitate.

Cum sa imbunatatesti starea de sanatate. 8 metode economice:

1. Exercitii pentru a scapa de gusa.

Ai trecut de  50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In egala masura, insa, imbatranirea poate aduce probleme de ordin psihic si fizic. Asta mai ales daca nu ai un stil de viata sanatos. Altfel spus, dupa 50 ani trebuie sa fii atent/a la obiceiurile cotidiene. In fond, imbatranirea nu trebuie sa insemne un declin al sanatatii.

Poti fi plin/a de viata pe masura ce imbatranesti! Pentru asta trebuie sa ai grija de sanatatea ta, sa adopti obiceiuri sanatoase, sa ai activitate fizica, sa consumi alimente potrivite etc.
Iata cum poti sa te mentii sanatos/sanatoasa, dupa varsta de 50 ani:

A. Obiceiuri sanatoase:

Prietenia la locul de munca este periculoasa, deoarece poate fi folosita ca arma. De cate ori nu ai auzit expresia asta in trecut?! Poate ca asa era acum 20-30 ani. In prezent, insa, in tendinte, ne aflam la polul opus. Specialistii considera ca un coleg care-ti este si prieten e mai mult decat binevenit. Si diversele sondajele arata ca prosperitatea in munca are la baza si prietenia!

Cum te ajuta un coleg care-ti este si prieten:

Te motiveaza. A avea un prieten la serviciu iti sporeste nivelul de satisfactie si scade nivelul de stres. Daca lucrezi intr-un mediu pozitiv si prietenos, unde te intelegem cu oamenii, te vei simti mai implicat, mai concentrat si mai motivat.

Sanatatea ta trebuie sa fie pe primul plan! Cu cat esti mai sanatos, cu atat iti reusesc mai bine actiunile cotidiene. Pentru a avea grija de organismul tau, e necesar sa reduci stresul, sa dormi bine si sa ai o alimentatie potrivita. Pe langa rutina zilnica, exista si o serie de trucuri simple, care te pot ajuta in momentele dificile. Astazi, le vom aduce in prim-plan pe cele mai putin cunoscute. Unele ti se vor parea chiar ciudatele, insa, crede-ne, sunt eficiente.

Trucuri mai putin cunoscute pentru o sanatate de fier:

Mersul la toaleta pe timp de noapte. Daca nevoile fiziologice te-au trezit din somn, aplica acest truc simplu. Inchide un ochi in timp ce mergi la baie. Explicatia e simpla. Vei aprinde lumina in acel moment, iar creierul va crede ca e,deja, dimineata si trebuie sa te trezeasca. Daca mentii un ochi inchis, vei pacali organul ce nu doarme niciodata. Astfel, vei putea adormi cu usurinta, dupa ce revii de la toaleta.

Oamenii petrec o mare parte din timp la locul de munca. De aceea ar fi indicat sa muncim intr-un cadru adecvat, fara prea mult stres si fara conflicte care sa ne ingreuneze situatia si sa ne afecteze eficacitatea. Totusi, tensiunile nu pot fi mereu evitate. Si asta, in principal, din cauza persoanelor agresive, cele care vor sa impuna cu orice pret propriile idei.

De ce sunt oamenii agresivi! Psihologii asociaza agresivitatea cu nesiguranta, cu frica de esec, cu dorinta de a controla pe orice cale situatia.

Foarte multe persoane cred ca doar prin agresivitate pot creste calitatea muncii. Asa apar sefii satrapi, cei care impun anumite comportamente pe baza regulilor stricte, a fricii, intr-un final.
Acest sentiment pregnant are radacini adanci in societate. Agresivitatea era absolut necesara in vechime pentru barbat, care era obligat sa protejeze grupul din care facea parte si sa asigure hrana. Mai mult, educatia baietilor era facuta pe principiul agresivitatii. Chiar si astazi auzim expresia “Trebuie sa fii un dur, daca vrei sa devii barbat!”

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Muncesti in mediul exterior? Atunci, cu siguranta, ti-ai dat seama ca iarna este cel mai mare dusman,...
Orice om doreste sa traiasca mult si bine. Secretul longevitatii a fost cautat dintotdeauna, de la oameni...
Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va...
Omul modern nu se poate disocia de ideea de munca, unul dintre conceptele care ne diferentiaza de...