Saramura, menta

Lista articolelor despre saramura si menta pe AflaCum.ro

Articole despre saramura si menta

Citeste cele mai noi articole despre saramura si menta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre saramura si menta, pe AflaCum.ro!

Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.

Ingrediente:

- frunze de viata de vie

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Ceai de menta din frunze proaspete. Ingrediente pentru o cana:

- 9-10 frunze de menta;

Lichior de menta! Suna tentant, banuim, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. Si da! Poti pregati aceasta licoare acasa! Vei obtine o bautura racoritoare si mai ales sanatoasa! Sa dam drumul retetei!

Cum sa faci lichior de menta. Ai nevoie de:

- 100 grame de menta proaspata(crengute)

Exista cateva metode prin care sa pastrezi frunzele de menta proaspete cat mai mult timp. Cea mai usoara si eficienta cale este sa le pui in apa, exact asa cum procedezi cu florile. Daca ai taiat, deja, tulpinile, poti obtine rezultate foarte bune si congelandu-le.

Metoda I. Conserva lastari de menta in apa

1. Spala menta cu atentie.

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Ingrediente:

- 300 g de mazare;

Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o varza murata gustoasa si rezistenta, e nevoie sa respecti cu strictete reteta clasica.

Ce trebuie sa faci:

- alege varza. Trebuie sa fie bine coapta, indesata, alba si cu foi subtirele (le vei folosi la sarmale).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Paianjenii isi fac loc in orice casa, fie ca ne place sau nu. Pentru unii, aceste arahnide...
Depresia reprezinta o stare patologica care se manifesta prin lipsa poftei de viata, descurajare, mahnire, ganduri negative....
Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o...
Uleiul de menta are numeroase intrebuintari. Poate fi folosit pentru a adauga aroma bauturilor sau alimentelor, pentru...
Intepaturile de albina sau de viespe sunt foarte neplacute si dureroase, fiind frecvente in sezonul cald, cand...
Cand vremea e calda sau ploioasa, furnicile invadeaza in mod frecvent case si gradini, distrugand alimente si...