Ce legume cresc repede

Ce legume cresc repede

Daca nu aveti prea multa rabdare in gradina sau doriti sa dati o ocupatie copiilor fara a-i plictisi este bine sa stiti ce legume cresc repede, pentru a va bucura de roade muncii in doar cateva saptamani.

Iata cateva exemple in acest sens:

Ridichile sunt cele mai rapide legume de crescut in gradina, deoarece va puteti bucura de rezultate in numai 30 de zile, putand fi semanate cu usurinta de catre adulti si copii, primavara devreme, cand vremea este inca racoroasa, deoarece nu au nevoie de prea multa caldura pentru a creste.

Salata verde este o alta leguma care creste repede si careia ii place vremea racoroasa, asadar o puteti semana primavara sau la inceputul toamnei. Desi creste cel mai bine la soare, aceasta planta nu este deranjata de inghetul usor si are nevoie de multa apa si de pamant bogat in nitrogen. Unele varietati de salata pot fi culese dupa 30 de zile.

Spanacul creste in 28-45 de zile de la semanare. Anotimpul ideal pentru dezvoltarea acestei legume este primavara, deoarece suporta inghetul usor. Totodata, spanacul are nevoie de mult spatiu ( nu inghesuiti semintele) si de pamant umed, afanat si bogat in nitrogen.

Napii sunt plante gata de recoltare in 40 de zile, care prefera pamantul afanat, cu continut mare de nutrienti si apa. Anotimpul ideal pentru semanat este toamna, deoarece timpul rece ii face mai dulci.

Pastaii verzi pot fi recoltati la 6 saptamani dupa semanare, cat sunt inca cruzi si fragezi, fiind ideali pentru gradinile mici, deoarece se dezvolta foarte bine in ghiveci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata verde este detoxifiantul care te ajuta sa slabesti pentru ca o portie de salata numara doar...
Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate....
Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume....