Animalele salveaza oamenii. 7 exemple incredibile. GALERIE FOTO

Animalele salveaza oamenii. 7 exemple incredibile. GALERIE FOTO

Animalele coexista pe aceasta planeta cu noi si ne fac vietile mai frumoase, de cele mai multe ori. Ele devin parte a familiei  si uneori chiar ne salveaza din situatii extreme. Astazi, iti prezentam 7 intamplari incredibile cu animale care au salvat oameni aflati la ananghie.

1. Calul Kerry. Fiona Boyd, o femeie-agricultor din Anglia, a fost atacata de o vaca. A vazut moartea cu ochii! Si probabil nu ar fi avut nici o sansa daca nu intervenea calul sau Kerry. Calul a galopat spre vaca si a lovit-o cu copitele pana cand aceasta s-a indepartat de Fiona.

2. Cainele Leala. Un caine pe nume Leala i-a salvat micului sau stapan, care cazuse in apa unui baraj de acumulare. Familia Brockbanks se afla la picnic cand, brusc, fiul lor David a disparut. Apoi, au auzit latratul insistent al Lealei. La inceput, au crezut ca patrupedul dorea sa le arate ceva, insa cateva secunde mai tarziu si-au descoperit baiatul plutind cu fata in jos in apa barajului. David a fost resuscitat intr-un spital din apropiere si si-a revenit.

3. Porcul Lulu. Porcul Lulu a fost declarat animal-erou pentru salvarea proprietarului sau care suferise un atac de cord. In data 4 august 1998, Jo Ann Altsman se afla in rulota ei, doar cu cainele Bear si porcul Lulu. Jo Ann s-a prabusit, reusind doar sa arunce un ceas desteptator pe fereastra rulotei in speranta ca oamenii il vor observa si vor sari in ajutor. Nu a fost de ajuns. Cainele a inceput sa latre, iar Lulu a fortat usa cu ratul, reusind sa iasa pe sosea. A mers lasand dare de sange in spate. La un moment dat, s-a intins pe asfalt ca si cum ar fi murit. Cand primul sofer s-a oprit sa vada despre ce e vorba, animalul  s-a ridicat si l-a condus pe acesta la rulota. Imediat, a fost apelat serviciul 991, iar doamna Altsman a fost salvata.

4. Elefantul Ning Nong. Tsunamiul devastator din 2004 a luat multe vieti, iar supravietuitorii inca isi mai spun povestile cutremuratoare. Amber Owen avea doar 8 ani si se afla in vacanta alaturi de parintii sai in Phuket, Thailanda. S-a imprietenit cu un elefant pe nume Ning Nong. La un moment dat, cei doi se jucau pe plaja, in absenta parintilor lui Amber. Tsunami-ul se apropia. Apa s-a retras... Elefantul a simtit imediat pericolul: a devenit nelinistit si dornic sa plece de pe plaja. Cand primul mare val a lovit, Ning Nong a inceput sa fuga, avand-o pe Amber pe spate. Cand a sosit al doilea val , fetita era, deja, in siguranta cu parintii sai, adusa de Ning Nong!

5. Gorila Jambo l-a salvat pe Levon Merritt in 1986. Levon era in vacanta cu familia sa in Jersey. Au mers sa viziteze gradina zoologica, iar Levon a alunecat si a cazut in spatiul destinat gorilei. Jambo a devenit imediat protectiva cu Levon, ca si cum ar fi fost puiul ei. Gorila s-a pozitionat langa baiatul ingrozit si a inceput sa-l mangaie pe spate. Cand Levon s-a asezat pe beton, Jambo i-a luat rucsacul si l-a dus catre culcus. In acele momente, lucratorii de la Zoo au reusit sa-l scoata pe Levon. Pentru gestul sau, Jambo a fost onorat cu o statuie chiar in interiorul gradinii zoologice din Jersey.

6. Pisica Winnie. Aceasta felina a sarit in patul proprietarului si a miorlait fara oprire pana cand proprietarul s-a trezit si a sunat la 911. Daca nu ar fi fost pisica, familia Keesling ar fi murit din cauza intoxicarii cu monoxid de carbon. Gazul deja se acumulase in urma unei defectiuni a unei pompe de apa, alimentate cu benzina, ce se afla in subsol.

7. Delfinii salvatori. Todd Endris, un tanar de 24 ani, a supravietuit atacului unui rechin alb. S-a intamplat in California in 2007. Salvatorii sai au fost cativa delfinii care au format un zid viu intre Todd si rechinul ucigas. Endris a scapat cu viata, ramanand cu o cicatrice mare pe spate. Din pacate, destinul nu a fost bland cu americanul: Todd a decedat in 2016, in urma unui accident de masina.

Citeste si: Cum sa supravietuiesti in fata celor mai periculoase animale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
Planeta adaposteste peste 8 milioane de specii de animale. Unele dintre ele sunt neprietenoase si chiar infricosatoare(...
Roman Uchytel este artistul vizual datorita caruia multe creaturi disparute au fost readuse la viata. In cadrul...