Afla cum se face sufleul de dovlecei

 Afla cum se face sufleul de dovlecei

Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.

Ingrediente:

- 4 dovlecei mijlocii sau 750 g dovlecei in floare,
- 3 linguri de unt,
- 2 linguri de faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri de branza,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare.

2

Se scurg, se asaza intr-o forma de pamant (terina), cu unt.

3

Se tin putin pe foc pana iese toata umezeala din ei. Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de faina, in doua linguri de unt topit, fierbinte.

4

Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa.

5

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte.

6

Se toarna deasupra, se presara branza rasa. Se da o ora la cuptor, la foc mijlociu, pana creste.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida. Ingrediente: -...
Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple...
Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...