Orez cu legume in stil chinezesc

Orez cu legume in stil chinezesc

Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat.

Preparatul poate fi servit si ca aperitiv sau ca garnitura. Ca garnitura se foloseste indeosebi alaturi de alte preparate chinezesti, cum ar fi: vita cu legume sau pui cu legume chinezesti.

Pentru a prepara aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- doua pungi cu orez prefiert
- mix de legume (morcov, mazare, ardei, telina)
- 2 cepe verzi
- piper
- ulei
- sos soia

Mod preparare:
1. Intr-o oala mare se pune apa la fiert, cat sa acopere pungile de orez, cu putina sare.

2. Dupa ce apa a dat in clocot, se adauga pungile de orez si se lasa sa fiarba aproximativ 7-8 minute.

3. In paralel, intr-o tigaie (wok), se pune la incins uleiul, la flacara mare.

4. Dupa ce uleiul s-a incins bine, se adauga mixul de legume. Puteti folosi mix de legume congelate sau puteti folosi legume proaspete. Daca optati pentru ultima varianta aveti nevoie de 1 morcov mare tocat marunt, 1 ardei capia tocat marunt, 200 grame mazare si o telina mica.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez. Pentru aceasta reteta puteti...
O reteta atipica de Paste este pasca cu orez care este considerata o alternativa pentru pasca cu...
Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci! ...