Reteta: Pirosti din aluat dospit

Reteta: Pirosti din aluat dospit

Daca am aflat deja cum se prepara pirostii din aluat nedospit, iata si o reteta de pirosti cu aluat dospit.

Ingrediente:

- 500 grame faina,
- 30 grame drojdie,
- o lingura zahar,
- lapte,
- un ou,
- o lingura de unt,
- o lingurita rasa de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc.

2

Separat se face o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar, ½ ceasca de lapte caldut si un pumn de faina. Se lasa la cald sa creasca.

3

Cand plamadeala a crescut, se rastoarna in vasul cu faina, se adauga oul, sarea, o lingura de unt sau de untura si atata lapte caldut, cat sa se obtina un aluat potrivit de tare.

4

Se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la cald sa creasca, dupa ce s-a presarat deasupra putina faina.

5

Cand a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in doua si se intind pe rand foile groase de un deget.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crenvustii-mumie in foietaj sunt gustarile perfecte pentru petrecerea de Halloween, fiind suculenti in interior si crocanti la...
O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat...