Reteta: Pirosti nedospite

Reteta: Pirosti nedospite

Pentru reteta de pirosti nedospite, umplutura poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.

Ingrediente:

- 500 grame faina,
- 2 linguri de untura,
- 2 oua,
- o lingurita rasa de sare,
- 25 grame unt sau untura sleita.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intr-un vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita.

2

Se amesteca pana ce faina a cuprins toata untura.

3

Se pune peste faina de pe masa, se adauga ouale, sarea si atat lapte caldut, cat se cere la framantat pentru a se obtine un aluat potrivit de tare.

4

Se framanta aluatul bine, apoi se imparte in trei bucati si fiecare se intinde separat, cat se poate de subtire.

5

Se unge prima foaie cu untura sleita, se asaza deasupra a doua foaie, se unge si aceasta, iar deasupra se pune ultima foaie.

6

Se impatureste in patru, se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la rece.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca am aflat deja cum se prepara pirostii din aluat nedospit, iata si o reteta de pirosti...
Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...