Reteta: Sufleu de mazare

 Reteta: Sufleu de mazare

Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.

Ingrediente:

- 500 grame mazare verde boabe,
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri branza,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege mazarea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare.

2

Se scurge, se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la foc si se tine pe masina pana iese umezeala.

3

Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de fairia, in doua linguri de unt topit, fierbinte.

4

Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa.

5

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte.

6

Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand.

7

Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga albusurile spuma. 

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta...
Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie. Ingrediente: o portocala mare, 100 grame zahar,...