Reteta traditionala: Coltunasi cu branza

Reteta traditionala: Coltunasi cu branza

Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se umple cu branza.

Ingrediente:

- 200 grame branza de vaca,
- un ou,
- o lingurita de faina,
- putin zahar,
- sare,
- 2 linguri de unt.

Pentru aluat de taitei:

- 300 grasme faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat.

2

Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.

3

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.

4

Se intinde o foaie si se taie patrate de 5 - 6 cm.

5

Se freaca separat branza de vaca cu un ou, putin zahar (dupa dorinta), faina si sare.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Coltunasii cu carne se pot prepara fierti, la cuptor dar se pot gati si prajiti in aluat...
Coltunasii la cuptor se pot prepara din carne de berbec. Ingrediente: - 250 g carne, - o...
Daca ti-au placut coltunasii cu branza, in mod sigur vei adora coltunasii cu carne. Ingrediente: - 250...