Cum sa faci chifle cu cascaval

Cum sa faci chifle cu cascaval

Iti plac produsele de panificatie facute in casa? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Vorbim despre chifle cu cascaval. Sunt usor de facut si le poti savura in orice moment al zilei, mai ales la micul dejun alaturi de ceaiul preferat.

Chifle cu cascaval. Ingrediente:

- 250 mililitri de lapte;

- 30 grame de zahar;

- 7 grame de drojdie uscata;

- un ou;

- 30 militri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- o lingurita de sare;

- 800 grame de faina.

Chifle cu cascaval. Ingrediente supliment:

- 100 grame de cascaval/branza rasa;

- 30 grame de unt (pentru ungere);

- un galbenus;

- seminte de mac.

Chifle cu cascaval. Mod de preparare:

- toarna laptele intr-un castron suficient de adanc;

- adauga zaharul si drojdia uscata si amesteca ingredientele cu un tel;

- incorporeaza oul, uleiul vegetal si sarea;

- cerne faina in castron;

- amesteca aluatul cu spatula;

- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina;

- modeleaza o bila moale si nelipicioasa de aluat;

- unge castronul cu un pic de ulei vegetal si pune aluatul in el;

- acopera aluatul cu o folie alimentara si lasa-l sa dospeasca la cald, timp de 60 minute;

- framanta apoi aluatul timp de 5 minute pe masa;

- imparte aluatulin doua bucati relativ egale;

- modeleaza cele doua bucati de aluat in forma de bile;

- intinde fiecare bila cu sucitorul, pana vei obtine o turta medie ca grosime;

- unge turta cu unt topit si impatureste-o in trei parti pe lungime, apoi pe latime;

- pune formele obtinute pe o farfurie si lasa-le sa se ridice timp de 20 de minute;

- intinde fiecare bucata de aluat intr-un blat de forma dreptunghiulara si presara-l cu cascaval ras/branza.

- ruleaza fiecare blat in forma de rulou, apoi taie-l in opt bucati portionate;

- aseaza bucatile obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu galbenus batut de ou si presara-le cu seminte de mac;

- da chiflele la cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mananci aproape in fiecare dimineata macar un sandvis la micul dejun? Atunci vei adora aceasta retete de...
Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele...
Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa....