Chifle cu cascaval. Ingrediente:
- 250 mililitri de lapte;
- 30 grame de zahar;
- 7 grame de drojdie uscata;
- un ou;
- 30 militri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- o lingurita de sare;
- 800 grame de faina.
Chifle cu cascaval. Ingrediente supliment:
- 100 grame de cascaval/branza rasa;
- 30 grame de unt (pentru ungere);
- un galbenus;
- seminte de mac.
Chifle cu cascaval. Mod de preparare:
- toarna laptele intr-un castron suficient de adanc;
- adauga zaharul si drojdia uscata si amesteca ingredientele cu un tel;
- incorporeaza oul, uleiul vegetal si sarea;
- cerne faina in castron;
- amesteca aluatul cu spatula;
- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina;
- modeleaza o bila moale si nelipicioasa de aluat;
- unge castronul cu un pic de ulei vegetal si pune aluatul in el;
- acopera aluatul cu o folie alimentara si lasa-l sa dospeasca la cald, timp de 60 minute;
- framanta apoi aluatul timp de 5 minute pe masa;
- imparte aluatulin doua bucati relativ egale;
- modeleaza cele doua bucati de aluat in forma de bile;
- intinde fiecare bila cu sucitorul, pana vei obtine o turta medie ca grosime;
- unge turta cu unt topit si impatureste-o in trei parti pe lungime, apoi pe latime;
- pune formele obtinute pe o farfurie si lasa-le sa se ridice timp de 20 de minute;
- intinde fiecare bucata de aluat intr-un blat de forma dreptunghiulara si presara-l cu cascaval ras/branza.
- ruleaza fiecare blat in forma de rulou, apoi taie-l in opt bucati portionate;
- aseaza bucatile obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu galbenus batut de ou si presara-le cu seminte de mac;
- da chiflele la cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI