Ingrediente pentru opt bucati:
- 150 grame de galbiori proaspeti;
- 400 grame de faina;
- un ou;
- sare de mare(un varf de lingurita);
- 10 grame de praf de copt;
- 2-3 linguri de mac (optional);
- piper, dupa gust;
- o ceapa;
- ulei de masline;
- 250 mililitri de lapte batut.
Mod de preparare:
- curata si toaca ceapa;
- toaca marunt galbiorii;
- soteaza ceapa vreme de un minut in ulei de masline si adauga apoi ciupercile maruntite;
- asezoneaza cu sare si piper si lasa aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute;
- amesteca faina cu praful de copt si sarea, adauga laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framanta usor;
- presara faina pe blatul de lucru si ruleaza aluatu;
- taie-l in 8 parti egale si formeaza chifle;
- unge-le cu ou batut si daca doresti poti sa presari mac deasupra lor;
- inainte de a le baga in cuptor, cresteaza-le usor cu un cutit;
- nu iti ramane decat sa coci chiflele.
Pofta buna!