Cum sa faci OMLETA fara sa...bati OUL!

Cum sa faci OMLETA fara sa...bati OUL!

Omleta e o mancare potrivita aproape in orice moment. La micul dejun, la pranz, poate chiar si seara. Cine stie cum prefera fiecare?! Oricum, suntem siguri de un  lucru: omleta se face rapid si reprezinta o solutie mai ales pentru cei care se grabesc sau sunt in pana de idei.

Mai exista romani care n-au facut, macar o data in viata, omleta? Putin probabil. Cu siguranta, insa, nu au preparat-o dupa metoda aceasta inedita!

Pasi:

1. Ia un ou proaspat si introdu-l pe maneca unei bluze;

2. Apoi, cu 2 bucati de sfoara trainica fa oul prizonier, strangand maneca tare in ambele extremitati ale oului. Ai grija ca distanta sa fie de 10 centimetri intre sfori!

3. Apuca maneca de la capete(si dinspre umar si dinspre manseta) cu ambele maini si incepi sa o rasucesti cu viteza, exact pe principiul jocului coarda. O data la doua rotatii intinde brusc si cu forta capetele manecii. Repeta aceasta combinatie de miscari vreme de 15 minute;

4. Optional, poti folosi o lanterna de mici dimensiuni pentru a vedea daca oul s-a batut bine. Daca lumina patrunde fara problema prin ou, inseamna ca nu e gata! Continua invartirea pana oul devine suficient de opac!

5. Fierbe oul 3-4 minute;

6. Raceste-l inainte de curatare.

7. Indeparteaza  coaja. Vei fi uimit sa observi ca albusul si galbenusul s-au imbinat perfect, iar oul e galben pe toata suprafata! Practic, a devenit omleta inca din coaja!

Nu-i asa ca trucul asta e tare?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din...
Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...