Mai exista romani care n-au facut, macar o data in viata, omleta? Putin probabil. Cu siguranta, insa, nu au preparat-o dupa metoda aceasta inedita!
Pasi:
1. Ia un ou proaspat si introdu-l pe maneca unei bluze;
2. Apoi, cu 2 bucati de sfoara trainica fa oul prizonier, strangand maneca tare in ambele extremitati ale oului. Ai grija ca distanta sa fie de 10 centimetri intre sfori!
3. Apuca maneca de la capete(si dinspre umar si dinspre manseta) cu ambele maini si incepi sa o rasucesti cu viteza, exact pe principiul jocului coarda. O data la doua rotatii intinde brusc si cu forta capetele manecii. Repeta aceasta combinatie de miscari vreme de 15 minute;
4. Optional, poti folosi o lanterna de mici dimensiuni pentru a vedea daca oul s-a batut bine. Daca lumina patrunde fara problema prin ou, inseamna ca nu e gata! Continua invartirea pana oul devine suficient de opac!
5. Fierbe oul 3-4 minute;
6. Raceste-l inainte de curatare.
7. Indeparteaza coaja. Vei fi uimit sa observi ca albusul si galbenusul s-au imbinat perfect, iar oul e galben pe toata suprafata! Practic, a devenit omleta inca din coaja!
Nu-i asa ca trucul asta e tare?