Cum sa pastrezi ouale fierte

Cum sa pastrezi ouale fierte

Ouale sunt produse perisabile. Probabil ca stie oricine acest aspect. Totusi, in anumite conditii, ele pot fi pastrate pentru o perioada lunga de timp. Azi iti vom prezenta o metoda simpla si eficienta de conservare a oualor fierte. Vor tine cateva luni bune, pana la jumatate de an!

Cum sa pastrezi ouale fierte. Ai nevoie de:

- 30 oua;

- o lingura de sare (pentru fierbere);

- apa(pentru fierbere);

- un morcov;

- o sfecla rosie;

- un ardei iute;

- un ardei iute uscat la fiecare borcan;

- o capatana de usturoi;

- 5/6 crengute de patrunjel;

- o frunza de dafin la fiecare borcan;

- amestec de boabe de piper si ienibahar, dupa gust;

- o lingurita de seminte de mustar la fiecare borcan;

- o lingurita si jumatate de sare grunjoasa la fiecare borcan;

- o lingurita de esenta de otet de 70 % la fiecare borcan.

Cum sa pastrezi ouale fierte. Ce trebuie sa faci:

- spala ouale cu apa si bicarbonat de sodiu;

- muta ouale intr-o cratita cu apa rece in care vei adauga inainte o lingura de sare;

- fierbe ouale(tine-le la fiert 12 minute din momentul in care ajung in punctul de fierbere);

- scoate ouale intr-un castron cu apa rece;

- lasa ouale la racit cam 5 minute;

- cat ouale se racesc, spala morcovul si sfecla, curata-le coaja si apoi da-le prin razatoare;

- toaca marunt ardeiul iute, patrunjelul si cateii decojiti de usturoi;

- adauga la baza unui borcan de 700 ml(curat si uscat) frunza de dafin, boabele de piper si de ienibahar, semintele de mustar, o lingurita de usturoi tocat si un ardei iute uscat rupt in cateva bucatele;

-umple borcanul cu oua fierte(fara coaja);

- adauga, in spatiile libere dintre oua, patrunjel intr-un borcan, morcov in al doilea borcan si sfecla rosie in cel de-al treilea. Pe scurt, cateun ingredient in fiecare borcan;

- adauga otetul si sarea;

- pune capacele borcanelor fara sa le infiletezi;

- tapeteaza fundul unei oale suficient de mari cu un prosop de bucatarie;

- muta borcanele in oala;

- toarna apa in oala, cat sa ajunga pana la nivelul umeraselor borcanelor;

- pune cratita pe foc. Sterilizeaza borcanele un sfert de ora, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca;

- scoate borcanele si inchide-le ermetic;

- lasa borcanele sa se raceasca la temperatura camerei;

- muta borcanele cu oua in camara, beci sau debara.

Citeste si: Cum sa prajesti ouale. Aceste greseli iti pun sanatatea in pericol

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...