Ce este anxietatea si cum sa o invingi?

Ce este anxietatea si cum sa o invingi?

Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele care ne pandesc sunt principalele motive care produc aceasta tulburare psihologica.

Anxietatea a devenit o constanta in secolul XXI deoarece este cauzata in general de insuccesele din viata si de alte evenimente nefericite cum ar fi: esecul in caz de examen, divortul, pierderea unui loc de munca etc.

Anxietatea devine o boala atunci cand starea de agitatie si angoasa continua sa se manifeste in timp, fara un motiv intemeiat.

Atunci cand iti este teama sa comunici, sa fii deschis fata de ceilalti, sa socializezi si iti este frica sa actionezi in vreun fel de teama sa nu fii ranit, inseamna ca este timpul sa isi recunosti boala si sa soliciti ajutor.

Simptomele bolii:

– oboseala
– ingrijorare constanta
– agitatie permanenta
– tensiune musculara
– episoade depresive
– transpiratie
– greata
– frisoane
– dureri de cap

Cum se vindeca?

Anxietatea se trateaza la psiholog, prin sedinte de terapie cognitiv comportamentala, fie ca este acuta sau cronica. De asemenea, se recomanda evitarea stimulentelor (cafea, alcool), plimbari in aer liber si exercitii fizice.

Netratata, anxietatea poate afecta intestinele si inima.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tuberculoza (TBC) este o boala infectioasa grava, ce a afectat omenirea de la inceputul primelor civilizatii si...
Hepatita C este o boala infectioasa care afecteaza ficatul. Conform raportarilor, intre 2 si 5 milioane de...
Hepatita C este o boala infectioasa, care afecteaza ficatul. Potrivit statisticilor, 3,33% din populatia globului sufera de...