Sanatate. 6 semne ca ficatul tau e plin de toxine

Sanatate. 6 semne ca ficatul tau e plin de toxine

Ficatul este organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman(peste 500 functii). Dupa ingestie, alimentele sunt prelucrate de-a lungul tubului digestiv si transformate in nutrienti ce vor ajunge la toate tesuturile si organele din organism.

Ficatul este fara doar si poate unul dintre cele mai complexe organe din corpul uman. De aceea, cand este bolnav poate da o multime de semnale. Cele mai frecvente sunt:

1. Durere in zona ficatului. Senzatia de durere in zona superioara dreapta a abdomenului este un semn ca ficatul tau ar putea avea probleme. De obicei, este o durere surda. Totusi, uneori durerea devine destul de intensa. Nu uita ca ficatul detoxifica, filtreaza deseurile si ajuta corpul sa digere alimentele. Cand ficatul este afectat de o boala, nu poate functiona eficient, se umfla dureros, iar organismul transmite semne de toxicitate.

2. Umflarea picioarelor. Cand ignori o deficienta, ficatul tau incearca sa se repare cu pretul formarii tesuturilor cicatriciale(fibroze-dezvoltarea exagerata a unui tesut conjunctiv). Cu cat exista mai multe astfel de tesuturi, cu atat ficatul functioneaza mai greu. In final, se ajunge la hipertensiune arteriala, ce cauzeaza acumularea de lichid in picioare (edem) Umflarea nu este dureroasa si poate afecta ambele picioare, gleznele si/sau coapsele.

3. Cresterea in greutate. In fiecare an, tot mai multi oameni incep o dieta, dar inca se lupta cu problemele de greutate. Daca iei kilograme in plus, care nu par sa provina din supraalimentare sau dintr-o disfunctionalitate a hormonilor, este foarte posibil sa ai o functie hepatica necorespunzatoare.

Explicatie: ficatul nu mai face fata toxinelor (alcool, indulcitori artificiali, dieta bogata in grasimi, anumite medicamente etc.). Tot ce mai poate face ficatul este sa stocheze toxinele nefiltrate in celulele grase. Aceste proces nu iti va permite sa pierzi in greutate, Trebuie sa ajuti ficatul suprasolicitat.

Citeste si: Cum sa regenerezi FICATUL. Consuma acest AMESTEC NATURAL

4. Alergiile. In mod frecvent, alergiile sunt rezultatul unui ficat supraincarcat si lent. Cand exista prea multe substante in sange, creierul le recunoaste ca alergeni si elibereaza anticorpi si substante chimice (histamine), care provoaca eruptii cutanate. Ficatul sanatos curata sangele si elimina efectul pe care un potential alergen il are asupra corpului.

5. Ochii ingalbeniti. Cand ochii unei persoane devin galbui, inseamna ca aceasta sufera de icter. Icterul in sine nu este o boala, ci mai degraba un simptom al posibilelor afectiuni. In mod normal, icterul apare atunci cand un ficat bolnav face ca sistemul sa acumuleze prea multa bilirubina( pigment galben biliar, derivat al hemoglobinei, care se formeaza prin destramarea celulelor rosii moarte din ficat). Cand ficatul nu reuseste sa scape de bilirubina, ochii si uneori pielea se ingalbenesc.

6. Oboseala cronica. Sindromul de oboseala cronica seamana cu o prelungita stare de gripa. Pentru a stabili diagnosticul, ar trebui sa experimentezi simptomele timp de cel putin 6 luni. Cauza acestei stari este intoxicarea ficatului. Ficatul, intr-o mare masura, energizeaza organismul; transforma glucoza in glicogen si il stocheaza pentru utilizarea ulterioara. Un ficat sanatos foloseste glucoza intre mese sau ori de cate ori este nevoie de hrana si de energie. Ficatul bolnav produce cu greu glucoza si are foarte putin spatiu de stocare.

Citeste si: Cum sa recunosti FICATUL GRAS - STEATOZA HEPATICA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ficatul este organul situat in partea dreapta a abdomenului, sub diafragma. Este format din patru lobi si...
Ficatul este organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman(peste 500 functii). Dupa...
Ficatul este supus zilnic unui amalgam de fenomene negative, de la alimentatia nesanatoasa, la stres si pana...