Cum sa consumi mai putine proteine

Cum sa consumi mai putine proteine

Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul toxic sa poata fi metabolizat si pentru ca amoniacul sau ureea sa nu se adune in organism, daunand sanatatii.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

In primul rand, trebuie sa stiti ce alimente sunt bogate in proteine, pentru a sti ce sa consumati mai rar sau sa excludeti din alimentatie:

o Carnea de pui, de curcan, rosie, de porc si ouale contin un nivel foarte ridicat de proteine.
o Produsele lactate contin multe proteine, dar si o cantitate ridicata de fosfor.

Apoi, trebuie sa identificati alimentele sarace in proteine, pe care sa le introduceti in alimentatie, cum ar fi cerealele, painea, nucile, pastele, orezul, taiteii si fasolea uscata.

Faceti o analiza a alimentelor pe care care le consumati, pentru a putea tine sub control cantitatea de proteine consumate zilnic.

Daca suferiti de afectiuni la rinichi este indicat sa nu depasiti o anumita cantitate de proteine consumate zilnic, limitandu-va la 200 ml de lapte, 25g de carne, 40g de peste, 1 ou, 25g de branza, 25g de soia, 75g de tofu, linte sau naut. In cazul persoanelor care nu sufera de anumite afectiuni, cantitatea de proteine, zilnica, recomandata este de 55,5 g, in cazul barbatilor si 45g in cazul femeilor.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multa lume desconsidera mancarea de post deoarece optiunile ar fi limitate si de aceea mare parte renunta...
Toxinele sunt substanta toxice elaborate de catre anumite microorganisme si responsabile de capacitatea acestora de a provoca...
Genetica este stiinta care studiaza modul in care organismele vii mostenesc trasaturi, de la inaintasii lor, stabilind...