Ce se intampla dupa ce incepi sa porti centura de modelare(corset)

Ce se intampla dupa ce incepi sa porti centura de modelare(corset)
Ce se intampla dupa ce incepi sa porti centura de modelare(corset)

Corsetele exista de mai multe secole si au fost purtate atat de femei, cat si de barbati. In zilele noastre, termenul corset s-a demodat. In locul sau, a aparut antrenorul de talie sau formator, modelator, centura de talie. Aceste articole promit sa iti micsoreze talia. Din pacate, rezultatul nu e cel dorit. In plus, pot aparea probleme de sanatate:

Cum te afecteaza purtarea antrenorului de talie(corsetului):

1. Nu vei obtine o talie de clepsidra. Cand porti un modelator, talia doar va parea mai mica. Odata ce-l indepartezi, talia va reveni la forma sa naturala. Probabil ca pe moment ti se va parea ca te-ai subtiat la putin. Din pacate, efectul nu dureaza!

2. Nu vei slabi. Prin purtarea antrenorului de talie, transpiri excesiv, eliminand multa apa din organism. De asta , ti se va parea ca slabesti. Tesutul adipos, insa, nu e prea mult influentat. Totusi, vei manca mai putin, deoarece centura de talie strange zona stomacului, care se va simti mai plin. Nu te sfatuim sa alegi aceasta cale. Nu e durabila si nici sanatoasa!

3. Te vei simti inconfortabil/a. Cum spuneam si mai sus, nu merita chinul de a purta un antrenor de talie. Pe langa ineficienta in pierderea kilogramelor, aceasta centura iti va aduce mult disconfort. Strange prea tare, deci e firesc sa nu te simti bine! De altfel, cativa cercetatorii au incercat prin intermediul un studiu din 2010 sa vada care e legatura dintre antrenorul de talie si potentiala pierdere in greutate. Studiul a fost un esec, deoarece subiectii au renuntat rand pe rand la corsete!

4. S-ar putea sa dezvolti probleme de spate. O centura pentru talie iti va slabi muschii spatelui, pe termen lung. Practic, in momentul in care vei renunta la el, s-ar putea sa ai o postura gresita si chiar dureri de spate!

5. Vei respira mai greu. Un modelator de talie iti va ingreuna respiratia. Acesta poate reduce capacitatea pulmonara cu 30 pana la 60%! Din aceasta cauza, s-ar putea chiar sa lesini. Mai rau, acest articol poate afecta grav plamanii, inflamandu-i sau facand posibila acumularea de lichide.

6. Probleme pentru coaste si organe. Modelatorul de talie strange extrem de tare zona stomacului. Din aceasta cauza, se poate ajunge in situatia nefericita in care organele interne isi schimba pozitia. Mai mult, purtarea corsetelor in mod regulat si pe timp indelungat poate provoca deformarea cutiei toracice.

Citeste si: 3 metode de subtiere a taliei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa va reduceti linia taliei cu 2,5 cm pe zi puteti opta pentru urmatorul remediu...
Ai cateva kilograme in plus de care nu reusesti sa scapi, orice ai face, si pe care...
In primul rand, trebuie sa stii care sunt elementele ce emana cel mai mult sex-appeal la o...