3 metode de subtiere a taliei

3 metode de subtiere a taliei

Atat femeile cat si barbatii tanjesc sa aiba o talie de invidiat. Chiar daca acest lucru depinde mult si de structura genetica, puteti sa va subtiati talia cu ajutorul unei alimentatii sanatoase, facand sport si purtand hainele potrivite.

1. Adoptati o alimentatie sanatoasa:

Pregatiti-va sa va schimbati alimentatia, deoarece o talie subtire necesita scaderea in greutate si nu poate fi obtinuta numai prin exercitii fizice.

Incepeti ziua cu un mic dejun sanatos si echilibrat, care sa va porneasca metabolismul si sa va ajute sa ardeti calorii, pe tot parcursul zilei.

Mancati portii mici si luati mai multe mese pe zi. Evitati sa va infometati si mancati putin si des.

Consumati grasimi monosaturate, extrem de benefice in cura de slabire, prezente in avocado, nuci, seminte, soia si ciocolata, alimente ce previn acumularea de grasime la nivelul abdomenului.

Mariti aportul zilnic de fibre, consumand alimente bogate in acestea, care va vor asigura un scaun zilnic normal si va vor scapa de balonare si constipatie. Mai mult, fibrele trebuie mestecate un timp mai indelungat, ajutandu-va sa nu mancati prea mult.

Evitati alimentele procesate, deoarece acestea au un continut ridicat de zaharuri, ce nu va vor permite sa slabiti si care vor duce la acumulari de toxine dauntoare pentru organism.

2. Faceti sport

Creati-va o rutina zilnica, care sa contina exercitii pentru subtierea taliei. Incepeti cu niste exercitii usoare si construiti-va treptat rezistenta.

Faceti exercitii cardio, care va vor ajuta sa ardeti calorii si sa scadeti in greutate.

Aveti grija sa lucrati muschii potriviti din zona mediana, concentrandu-va pe cei transversali si abdominali si evitand solicitarea muschilor oblici, deoarece acest lucru va duce la intarirea lor si la ingrosarea taliei.

Faceti exercitii specifice pentru talie:

o Intindeti-va pe spate si ridicati-va picioarele la 90 de grade, cu omoplatii lipiti de podea. Cu ajutorul bratelor intinse inainte, faceti „foarfeca” de 100 de ori, alternand respiratia pe nas si pe gura, la fiecare 5 miscari.

o Sugeti burta si incercati sa mentineti aceasta pozitie pe parcursul intregii zile, cat stati asezati la birou, in masina sau cand mergeti la cumparaturi. Acest lucru va lucreaza muschii abdominali, facandu-va sa pareti mai slabi. In timp, nici nu va veti mai da seama ca faceti acest lucru.

o Faceti abdomene, cu bratele incrucisate pe piept, in 5 seturi a cate 30 de repetitii,  

o Faceti podul de jos. Intindeti-va pe spate, lipiti palmile de podea si ridicati-va partea mediana a corpului, cu ajutorul picioarelor. Tineti aceasta pozitie timp de 1 minut.

3. Purtati haine si accesorii care sa va avantajeze

Purtati curele care sa va accentueze zona mediana si care sa va modeleze talia in forma de clepsidra. Acestea pot fi late, subitiri, cu diferite accesorii sau simple si le puteti folosi pentru a accesoriza diferite rochii, topuri lungi sau chiar paltoanele de iarna.

Purtati rochii in forma de clopot, care creaza impresia de talie subtire.  

Evitati blugii cu talie joasa, deoarece acestia nu avantajeaza persoanele cu cateva kilograme in plus la nivelul abdomenului.

Purtati in schimb blugi cu talie inalta, care sa va ascunda grasimea de pe solduri si care sa va subtieze talia.

Purtati lenjerie modeloatoare, fara cusaturi. Aceasta este invizibila pe sub haine si va poate crea o silueta de invidiat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sportul ajuta la intarirea sistemului imunitar si cardiovascular, a functiilor cerebrale si la imbunatatirea somnului si nu...
Oricine face exercitii de acest fel iti va spune ca muschii abdominali sunt cel mai greu de...
O alimentatie sanatoasa ar putea necesita ceva mai mult efort financiar si de timp, insa nu trebuie...