Cum sa mentii creierul sanatos. Fa aceste exercitii!

Cum sa mentii creierul sanatos. Fa aceste exercitii!

Sanatatea creierului este esentiala pentru evolutia umana, pentru succesul individului in societate. Din pacate, creierul imbatraneste in tandem cu organismul. Pentru a intelege mai bine, trebuie sa stii ca, spre exemplu, creierul mediu scade cu aproximativ 5% pe deceniu dupa varsta de 40 de ani.

Oamenii de stiinta au facut o descoperire importanta: prin intermediul exercitiilor de aerobic poti imbunatati memoria si iti poti mentine creierul sanatos, pe masura ce imbatranesti.

Studiu

- oamenii de stiinta de la Institutul National de Medicina Complementara din Australia de la Universitatea Western Sydney si Divizia de Psihologie si Sanatate Mintala de la Universitatea din Manchester din Marea Britanie au revizuit sistematic 14 studii clinice care au examinat scanarea creierului la 737 oameni inainte si dupa programul de exercitii aerobice. Printre participanti s-au aflat persoane sanatoase, persoane cu insuficienta cognitiva usoara, ca Alzheimer si persoane cu un diagnostic sever in boli mintale, inclusiv depresie si schizofrenie. Varsta medie a grupului a fost de 66 ani.

- specialistii au examinat efectele exercitiilor aerobice, incluzand ciclismul stationar, mersul pe jos si alergatul pe banda. Durata interventiilor a variat de la 3 la 24 luni, cu o serie de 2-5 sesiuni pe saptamana.

- rezultatele au relevat faptul ca, in timp ce exercitiul fizic nu a avut niciun efect asupra volumului hipocampal total, a crescut semnificativ dimensiunea din regiunea stanga a hipocampului la om.

Datele au aratat ca aerobicul incetineste deteriorarea dimensiunii creierului. Altfel spus, exercitiile aerobice sunt ca un program de intretinere a creierului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Memoria este esentiala intr-o societate in care informatiile curg din toate directiile pe banda rulanta. Trebuie sa...
Uitam de multe ori lucruri importante, dar ne amintim, chiar si dupa o perioada lunga, momente dureroase,...
Iti pierzi frecvent concentrarea la birou? Uiti unde pui lucrurile, chiar si cand esti relaxat/a la tine...