Legume umplute cu radacinoase prajite in bulion

Legume umplute cu radacinoase prajite in bulion

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Pentru tocatura se amesteca morcovii, cu pastarnac, patrunjel, telina, ceapa si verdeata tocate marunt si prajite in ulei cu sare si mirodenii.

Cantitati potrivite pentru umplutura:

- morcovi taiaiti subtire pe lung, asemeni unor taitei si prajiti in ulei formeaza 80% din umplutura

- alte radacinoase taiate si pregatite in acelasi mod reprezinta 20 % din umplutura.

Sarea si mirodeniile se adauga dupa gust.

Pentru umplerea borcanelor se prepara un sos din bulion de rosii (60%), apa (30%), zahar (5%), sare (3%), ardei iute sau piper dupa plac.

Etichete: legume, radacinoase, bulion

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se...
Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat...
Pastrarea indelungata a alimentelor reprezinta o problema de care se loveste orice gospodina, la un moment dat....